escNorge vurderer: Australia, Russland, Hellas, Israel og Moldova

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Australia, Russland, Hellas, Israel og Moldova.

Australia deltok først som pausenummer i 2014, men ble invitert som fast deltaker året etter. Begrunnelsen til invitasjonen var at Australia har kulturelle bånd til Europa og seertallene til Eurovision er ganske høye i landet.

Australia har valgt internt, men arrangerte i år sin første nasjonale finale.

Australias bidrag i år heter Zero Gravity. Låten er skrevet av Kate Miller-Heidke og Keir Nuttall.

Vår vurdering

Zero Gravity er kanskje Australias dårligste esc bidrag hittil. Låten fremstår rotete og Kate imponerer ikke så veldig i opera delen. Her scorer nok fremføringen såpass høyt at den drar snittet litt opp hos oss. Dog er det planlagt en helt annen fremføring i Tel Aviv.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Kate og Zero Gravity på terningkast:


Så videre til den store bjørnen i øst, Russland. Dette er et land med en veldig imponerende statistikk. Siden 2012 har de blitt nummer 2, 5, 7, 2 og 3. 2017 deltok de ikke, og ifjor gikk de ikke videre til finalen. Russland har også vunnet konkurransen, det skjedde i 2008 når Dima Bilan sang Believe.

Som alle andre land har Russland hatt interne valg og nasjonale finaler. Siden 2013 har de holdt seg til interne valg.

Russlands bidrag i år heter Scream. Låten er skrevet av Philip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos og Sharon Vaughn.

Vår vurdering

Etter fjorårets fadese er igjen Russland tilbake i kampen om å vinne Eurovision. Sergey er helproff til fingerspissene og vi vet at han kommer til å levere med glans i Tel Aviv. Scream skiller seg godt ut i år med en veldig interessant komposisjon som helt klart fanger lytterens interesse.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Sergey og Scream på terningkast:


Så går vi fra et land med imponerende statistikk til en fallen kjempe, nemlig Hellas. Grekerne gjorde det en periode veldig bra i Eurovision, men de seneste årene har de fått en ganske stor skrape i sin statistikk. De gikk ikke til finale for første gang i 2016, i 2017 havnet de på en 20. plass i finalen, og ifjor måtte de igjen stå over finalen.

Hellas har hatt nasjonale finaler og interne valg. Etter å ha arrangert nasjonale finaler en ganske lang periode, har de hatt interne valg siden 2016.

Hellas bidrag i år heter Better Love. Låten er skrevet av Katerine Duska, Leon Of Athens, David Sneddon og Phil Cook.

Vår vurdering

Her ble vi veldig delt i våre tanker om årets greske bidrag. Noen skrek winner-alert og var nære på å bestille billetter til Athen neste år. Andre er ikke fullt så imponerende. Katerines stemme er ikke pen å høre på, dette er bedre i studio enn live og en smule cred var argumentene til de som ikke ble helt solgt på dette. Hellas kommer alikevel godt ut av vår poenggivning, og de er nok garantert en plass i finalen igjen.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Katerine og Better Love på terningkast:


Årets vertsland Israel står nå for tur. Israel debuterte i 1973 og har vunnet konkurransen fire ganger. Først i 1978, så i 1979, 1998 og 2018. Israel hadde en tøff periode på midten av 2010 tallet, men de klarte å komme seg ut av floken i 2015. Da gikk de til finale for første gang siden 2010. Etter 2015 har de gått videre hvert år. Israel er som vertsland direkte i finalen sammen med de fem store.

Israel har hatt nasjonale finaler og interne valg. De siste årene har talentprogrammet Hakochav Haba fungert som utvelgelsesmetode til Eurovision.

Israels bidrag heter i år Home. Låten er skrevet av Ohad Shargai og Inbar Weitzman.

Vår vurdering

Home er en nydelig og veldig sart ballade, med en fin rød tråd som går igjennom hele låten. Kobi synger også veldig vakkert. Dette blir nok veldig bra på scenen i Tel Aviv. Noen av oss ønsket imidlertid at låten skulle ta av enda mer enn det den gjør. Israel kommer alikevel veldig positivt ut av denne vurderingen.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Kobi og Home på terningkast:


Moldova debuterte i konkurransen i 2005 med en trommeslående bestemor. Det har gått opp og ned for dette lille landet i Eurovision. I 2017 oppnådde de sin beste plassering når de ble nummer tre i Kiev. Ifjor i Lisboa ble de nummer ni.
Moldova har arrangert nasjonale finaler hvert år siden debuten.
Moldovas bidrag heter i år Stay. Låten er skrevet av Georgios Kalpakidis, Thomas Reil, Jeppe Reil og Maria Broberg.
Vår vurdering
Stay er en god gammeldags ballade med et veldig godt høydepunkt. Anna fremfører også denne veldig godt. For enkelte blir den utdatert og litt seig, og derfor trekkes poengene deres litt ned.
Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Anna og Stay på terningkast:
Da var alle årets vurderinger ute. Tusen takk for alle som har stemt i de forskjellige pollene! Følg med videre for masse oppdateringer fra årets konkurranse i Tel Aviv.
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien