Mortens inntrykk andre dag

Det er på tide å oppsummere dagens innsats.

Belgia

En rolig start på dagen og det kan jo i grund være greit det, men rolig kan fort bli søvndyssende og det var vel ikke meningen med en låt-tittelen han har.

Det blir jo litt feil når han synger om å våkne opp. For det som skjer på scenen tar ikke av for å si det sånn.

Vokalt er det bittelitt vaklende til tider, men her mangler også den innlevelsen man må kunne forventer fra en slik fremføring. Dette kan nok fort bli en tissepauselåt er jeg redd.

Georgia

Noen låter blir litt sett ned på grunnet et lavt nivå på hvordan låter presenteres i den nasjonale finalen. Og så har noen tenkt og brukt penger og så sitter låten som et skudd når den kommer på den internasjonale scenen.

Veldig effektfull bruk av grafikken som virkelig underbygger det alvorlige budskapet i låten hans. For de fleste av oss skulket nok samtlige timer i georgisk på skolen og er lykkelig uvitende hva han egentlig synger om.

Hiv inn bra, litt hes vokal og en bra dose med innlevelse så tror jeg vår venn Oto kan overraske og bli en låt som blir lagt merke til.

Australia

Sjelden har vi vel sett noe mer høytsvevende på scenen enn dette nummeret, både artisten pluss to damer til svever rundt på pålene sine.

Det hele ser veldig sært og rotete ut, for mitt bare liv har jeg ikke sjans til å forstå hva dette egentlig skal dreie seg om. Mest av alt ser de ut som tre fulle jenter vaklende hjem fra en fest syngende.

Upåklagelig vokal det skal Kate ha, men låten har liksom ikke noe hook som kan fenge deg på noen måte. Dette er mer det noen kaller vokal-onani og man onanerer ikke i offentlighet.

Island

Dette er noe av det røffeste vi noen gang har sett på en Eurovision-scene og det er kjempebra at vi har slike låter med som utfordrer publikum.

Om publikum er villig til å ta denne utfordringen er en annen sak. For meg ble dette for tamt, snilt og ganske tannløst egentlig, kraften i låten er helt borte for meg.

På nåværende tidspunkt er det bare de utfordrende kostymene og uvanlig vokal-fremføring som er høydepunktet. Her må de ta tranen sin for å det skal bli kraft bak budskapet deres.

Estland

Svenskebussen er nå blitt ett begrep i vårt Eurovision-miljø, her kan det nesten virke som om bussen like godt kjørte over de lokale innbyggerne for at den svenske sjåføren skulle få synge selv.

Bussjåføren Victor har riktignok blitt bedre å synge siden han fikk buss-sertifikatet, men det er nå en gang slik at bare synging holder ikke i dette selskapet. Innlevelse og god fremføringsevne er også kjekke egenskaper å ha.

Men, først å fremst er det kjemt med en låt som faktisk har noe ved seg. Og her kjører denne bussen så grundig i grøfta som det går an dessverre.

Portugal

Her er definitivt den låten alle som ser på vil ha et forhold til og de aller, aller fleste vil befinne seg i enden av musikk-følelses-skalaen. Dette enten elsker man, eller hater rimelig intenst.

Selv er jeg så definitiv i elsker-gruppen, dette er så uvanlig, forvirrende, kompromissløst og sært at jeg bare må ta et til meg og elske det ubetinget. Jeg elsker når GP-låter utfordrer smaksløkene mine.

Det er totalt umulig å vite hvordan dette går resultatmessig, en får inderlig håpe at de som elsker dette svir av såpass mange SMS-kroner/Euro/Pund/Shekel at de går videre.

Hellas

Når man bare har sett en deltager synge på en bra lagd forhåndsvideo er det alltid spennende om vedkommende klarer å få til noen like bra når det skaleres ned til en scene og maks 6 personer.

Denne overgangen klarer vår greske venninne Katerine faktisk ganske så bra. Hun synger veldig bra og den litt rosa og gule underlige stemningen fra videoen er fortsatt fremtredende.

Men andre ord, et prakteksemplar på hvordan man skal overføre en låt fra video til scene. Og det skal vel gå veldig mye galt om ikke semifinale-flausen fra i fjor ikke blir grundig hevnet.

San Marino

Hva som er en bra låt og hva som får en til å elske den veldig mye kan av og til være de mest rare begrunnelsene. Denne låten har kun en, jeg blir i så sinnssykt godt humør av å høre den.

Drit i det faktum at teksten og engelskuttalen holder ett nivå jeg selv som fjortenåring mulig hadde trumfet lett. For noen ganger er det enkle det beste og dette er enkelt og greit en gladlåt.

Og er det en låt jeg så ekstremt gjerne vil skal kvalifiserer seg til finalen fra denne første semifinalen så er det San Marino. Alle de ni andre plassene kan dere andre få bestemme over. Avtale?

Med andre ord, litt av hvert i år.

Del:
Relaterte artikler