Sorte kostymer, nordlys og magi fra Keiino

Keiino hadde i dag sin første prøve på scenen i Tel Aviv. Klokken 13:20 norsk tid entret KEiiNO scenen for sine tre første prøver og her kan du se og høre åssen det gikk:

Det virket som teknikerne i pressesenteret tok en litt lang lunsjpause for da vår egen Morten Thomassen satt live på våre facebooksider for å kommentere Norges prøver var det ingen bilder på skjermene under den første gjennomkjøringen. Vokalmessig var det ingenting å utsette, de norske representantene har full kontroll på sangen. Se Mortens livestream her:

Når det ble klart for andre gjennomkjøring kom skjermene i pressesenteret endelig på og den første reaksjonen var at dette kanskje var en smule mørkt. Alle tre er kledd i sort og stod foran en ganske mørk bakgrunn. Det nevnes at Fred er iført en sort samekofte og det kommer spørsmål fra andre i pressesenteret om han er en ekte same.
Koristene ser man ikke,Tom og Fred er plassert på hver sin catwalk mens Alexandra står igjen bak på scenen når sangen starter. Mot andre refreng får hun selskap av guttene mens LED-skjermene tar oss med på en flytur over snølagt tundra, kanskje Finnmarksvidda?

Når Fred starter sin joik endres lyset. Midnattsola står opp og når høydepunktet i tredje refreng smeller over høyttalerne lyses det opp i vakkert oransje sollys.

Kort oppsummert var dette langt ifra det blå, lilla og grønne med lasershow som vi så for oss når det ble snakk om endringer i showet etter MGP.

Da tredje prøve startet ser man tydeligere at det er grønt og kanskje blålilla nordlys i bakgrunnen, scenen er røyklagt og det er nå blitt stemningsfult. Men vindmaskin og pyro løftes fremføringen til nye høyder, skal vi tro vår kollega Morten skryter av fremføringen og sier at han får gåsehud. Livestreamerne fra Wiwibloggs nevnte ord som «Epic» og «Best of today, so far». Andre nettsider melder om for mørke bilder i starten av låta.

Den norske delegasjonen skal nå gå over bildene og melde inn ønsker om justeringer frem mot neste prøve som finner sted på lørdag. Deretter er det meet & greet med fans og presse før det blir intervjuer med mediene.


Før klippet over ble publisert lå det ute et klipp fra KEiiNOs prøve som ble fjernet etter kort tid. Hør hva vår skribent Anders Tangen tenker om at EBU fjernet den første videoen av Norges prøve.

Den offisielle Eurovision-kanalen har nå lagt ut bilder og klipp fra Norges første prøve:

Det blir altså sorte kostymer, nordlys og magi når Keiino skal opptre som land nr. 15 i den andre semifinalen 16 mai.

Andre sider om Keiinos prøve (klikk for å lese):

Wiwibloggs

Escxtra

Eurovoix

Alle foto: Thomas Hanses og Andreas Putting (EBU)

Del:
Relaterte artikler