Blogg: Norge vant seerstemmene. Var det EBU som ødela vinnersjansene totalt?

Først: Gratulerer Keiino med en fantastisk femteplass! Vårt beste resultat på seks år.

Men, nå er jeg mildt sagt forbanna. Uten å ha studert tallene i detalj så virker det nå som om Norge vant seeravstemningen, og kom på femtende plass hos juryen. Jeg kan nesten ikke huske en så stor forskjell noen gang. Så hva kan forskjellen ha vært på juryenes opplevelse og seernes opplevelse?

Nå får vi selvsagt aldri vite om juryen hadde stemt annerledes om KEiiNO ikke hadde fått tekniske problemer under sin framføring under juryfinalen. Men det triste er at Jon Ola Sand og EBU ikke tok NRKs klage på alvor, og lot KEiiNO framføre låta på nytt etter at showet var over.

 Når både bilder og lyd mangler på en opptreden er det mer enn nok til å si at artisten bør få opptre på nytt.

 Etter at svenske journalister har mobbet vårt bidrag i år i pressen de siste dagene så føles det fantastisk å slå Sverige. Jeg innrømmer gjerne at det var moro å se de svenske ansikene når seerstemmene ble lest opp. Blant seerstemmene slo vi svenskene i støvlene.

John Lundvik er en fantastisk artist, og sympatisk. Men den måten svensk presse oppfører seg på overnfor oss gjør at jeg rett og slett blir lykkelig av å slå Sverige ;-p

Duncan fra Nederland har en fantastisk låt, og det er en verdig vinner. Dessuten må jeg si at det er en lettelse å tenke på at neste års Eurovision skal arrangeres i rolige Amsterdam. Det finnes sikkert noen som vil boikotte den sendingen også.

 Men de aller fleste vil vel tenke at Eurovision i Amsterdam er ukomplisert 🙂

 Så konklusjonen er at vi greide en fantastisk 5.plass! Det er mer enn mange av oss håpet på. Gratulerer KEiiNO med det!

 Dette blir en stor øvelse i mental balansekunst!

Å juble over en fantastisk femteplass, og gremmes over at EBU ikke lot KEiiNO få framføre låta si slik det var ment, i juryfinalen.

 Uansett, neste år skal vi ha fem delfinaler i MGP. Fristen for innsending av låter gikk ut allerede i går. Så håper jeg det blir mange evalueringsmøter i EBU. Så jeg tror vi står foran en ny, fantastisk sesong! Og til KEiiNO: Tusen, tusen takk for alt dere har gjort!!!! Jeg er så utrolig stolt av dere!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien