Michael Rice: Min sisteplass skyldes Brexit

På lørdag kom Michael Rice og Storbritannia på nok en dårlig plassering i finalen. Michael Rice skylder på Brexit, og mener samtidig at hverken Elton John eller Gary Barlow kunne ha unngått sisteplass.

Storbritannia fikk 13 poeng av juryen og 3 poeng fra telefonstemmene. Dette holdt til en sisteplass, under Tyskland som fikk 0 poeng fra seerne.

Etter han ankom Storbritannia uttaler Michael til avisen The Sun, at det er Brexit sin skyld at han havnet på sisteplass. Han visste han kom til å komme på sisteplass i årets konkurranse, og at ikke engang Gary Barlow eller Elton John kunne ha gjort det noe bedre enn han i lørdagens finale. Tiltross for sisteplassen sier han videre at han har hatt det veldig morro, og har ikke betvilt sitt talent på grunn av resultatet.

Det er nå ti år siden Storbritannia sist var i topp fem, den gang representerte Jade Ewen landet og tok seg til femteplass med en ballade skrevet og komponert av Andrew Lloyd Webber. Sist gang Storbritannia vant var i 1997 når Katrina And The Waves representerte øya. Det er nå 22 år siden.

Om BBC velger å fortsette med sin nasjonale utvelgelse neste år vites ikke, men flere eksperter i Storbritannia mener at kringkasteren må satse skikkelig på Eurovision, gjerne med en mer profesjonell tilnærmelse og bruke mer ressurser på den nasjonale finalen.

En seier for Storbritannia er ikke umulig hvis vi bare vil uttaler en ekspert.

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien