Snart får vi vite hvor ESC 2020 skal avholdes

Ventetiden er snart over! Fredag 30. august avsløres neste års vertsby for Eurovision Song Contest 2020 i Nederland.

EBU jobber for tiden med å bestemme seg for hvilke av de to gjenværende kandidatene som vil egne seg best til å arrangere neste års konkurranse. I dag hadde byene en frist for å levere inn øvrige detaljer rundt sine bud.

De to byene det er snakk om, er Rotterdam og Maastricht.

Begge disse byene har egnet arena for tv-sendingene samt gode alternativer for Euroclub, åpningsseremoni og Eurovillage. I tillegg har byene god nok hotellkapasitet. Årets vinner Duncan Laurence skal ha uttalt at han personlig håper på Rotterdam. Han er oppvokst i utkanten av denne byen og vil gjerne få brakt konkurransen hjem. Det hevdes også at EBU helst ser at Maastricht blir valgt, da denne byen ansees som fødestedet til EU.

Skulle valget falle på Rotterdam vil Eurovision 2020 avholdes i Ahoy arena, midt i hjertet av byen. Arenaen har en kapasitet på 15.000 tilskuere og har blant annet vært konsertarena for store verdensstjerner som Lady Gaga, Britney Spears, Queen, Gloria Estefan, Kylie Minogue med flere.

Skulle Maastricht vinne arrangementet vil konkurransen og livesendingene sendes fra arenaen MECC Maastricht. MECC ligger plassert midt i byen, bare et steinkast fra Maastricht sentralstasjon.

Arenaen består av fire utstillings/konferansehaller i ulike størrelser, der den største har en kapasitet på opp til 30.000 besøkende, dog er det noe usikkert om dette er reelle tall når det kommer til publikumskapasitet ved konserter o.l.

Nå gjelder det bare å vente i spenning, for om 3 uker får vi altså svaret! Fredag 30. august blir vertsbyen annonsert og mange kan dermed begynne å planlegge sine reiser til ESC 2020.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien