Tsjekkia forbereder seg på nasjonal finale

I disse dager er fristen for å sende inn bidrag til Tsjekkia sin første nasjonale finale siden 2008 i ferd med å løpe ut. Den tsjekkiske kringkasteren ČT kan melde at 152 bidrag har blitt sendt inn til vurdering.

Dette er en nedgang totalt sett, men en oppgang i antall innsendte bidrag fra tsjekkiske kompositører og artister. I 2018 ble det sendt inn 300 bidrag, men kun 60 var fra tsjekkiske låtskrivere og artister. I år er hele 72 bidrag fra Tsjekkia. Det er også rapporter om at tidligere artister har sendt inn bidrag på nytt, men hvilke artister dette er vites ikke.

Den høye og økende interessen fra tsjekkiske låtskrivere og artister skyldes at Tsjekkia for tiden er i medvind i Eurovision. I 2018 gikk de til finalen for andre gang, og oppnådde en sjetteplass. I 2019 gikk de også videre til finalen, og endte på en ellevteplass i finalen. Det er første gang i historien at Tsjekkia går videre to år på rad. De kvalifiserte seg for første gang til finalen i 2016.

ČT, landets kringkaster, starter nå forberedelsene til den første nasjonale finalen på tolv år. Dette blir også den største de noensinne har hatt, da kringkasteren har bestilt arenaen Forum Karlín, som kan ta opptil 5000 tilskuere. Datoen for finalen er 25. januar 2020.

Hvor mange låter det blir i finalen er usikkert, men produsentene ønsker å jobbe tett med artistene og låtskriverne for å sikre at publikum og seerne får det beste showet.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien