Tidlig innleveringsfrist av låter i 2020

I 2020 må alle låtene til neste års Eurovision Song Contest være ferdigproduserte og innlevert til EBU den 9. Mars. Dette er to uker før den vanlige fristen.

Detaljene angående denne fristen kommer frem i de to forskjellige bidbooks, som både Rotterdam og Maastricht måtte levere til de nederlandske arrangørene. Her er det lagt inn et møte med alle Heads Of Delegation den 9. Mars. På dette møtet er det vanlig at alle deltagende land har sine artister og bidrag klare slik at produsentene kan begynne å arbeide med hver delegasjon.

Denne fristen har tidligere vært mye senere i mars. Nå som den er flyttet frem to uker, betyr det med andre ord at vi kan forvente oss mange nasjonale finaler i januar og februar. Norge har i år sin finale i februar, det samme har Estland. Danmark velger 7. Mars som er samme dag som Sverige har sin finale i Melodifestivalen. Sistnevnte er alltid den siste låten som blir plukket ut før Head Of Delegations møte i vertsbyen.

Så med dette er det bare å glede seg over at en ny sesong snart er i gang.

Del:
Relaterte artikler