Linnea Henriksson, David Sundin og Lina Hedlund leder Melodifestivalen 2020

Programlederene for neste års utgave av Melodifestivalen ble i dag offentliggjort på Melodifestivalens Instagram. Dette er en helt ny trio i Melodifestivalen, som aldri har ledet sammen tidligere. Konkurransen starter i Linköping, så den tar turen til Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna og så den store finalen i Friends Arena i Stockholm 7. mars. Her kan du bli litt bedre kjent med de nye programlederene for svenskenes nasjonale Eurovision-utvelgelse:

Linnea Henriksson:

Linna Henriksson er en svensk artist og programleder som fikk sitt gjennombrudd da hun deltok i svenske Idol i 2010, hvor hun kapret en fjerdeplass. Etter dette har hun gitt ut tre albumer, og jobbet med store artister som Avicii. Når det kommer til hennes programlederkarriere ledet hun radioprogrammet «Hallå P3» sommeren 2014 og 2015, og «Musikkhjälpen 2014». Hun har også en podcast sammen med Evyn Radar kalt «Equalizer», der hvor hun møter og snakker med Sveriges fremste musikkprodusenter.

David Sundin:

David Sundin er en svensk programleder, komiker og skribent. Han er best kjent for å ha drevet humorbloggen «Fantasinyheter» og for å ha vært programleder i «Bäst i test» på SVT. I tillegg har også han en podcast sammen med Albin Olsson som heter «80 Väldigt Goda Mackor Podcast» . I Melodifestivalen-sammenheng har han vært med som manusforfatter i 2015 og 2016, men dette er første gangen er programleder for hele showet.

Lina Hedlund:

Lina Hedlund kan man trygt kalle en veteran innenfor Melodifestivalen. Hun har deltatt hele seks ganger! Første gangen hun deltok var i 2002 sammen med sin søster Hanna hvor de fremførte låten «Big Time Party», som endte opp på en niendeplass i finalen som ble vunnet av Afro Dite. Hun ga seg ikke, og var med i 2003, 2009, 2010 og 2014 og så i 2019. Vi så henne sist i årets utgave av konkurransen hvor hun stilte med låten «Victorious», og sikret seg en 11. plass i finalen som ble vunnet av John Lundvik og «Too Late For Love». I tillegg var hun også med i den svenske juryen under Eurovision Song Contest 2015.

I tillegg til sin karriere i Melodifestivalen er hun også stemmeskuespiller, og hun har dubbet barnefilmer som «My Little Pony» og «Smurfarna 2».

Vi har altså fått en solid bunt med programledere for den svenske storfesten. Gleder du deg til neste års utgave av Melodifestivalen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien