Ahoy: Alt under ett tak

Foto: ahoy.nl

Som det står i budboken til Rotterdam; Hvorfor Ahoy? Alt under ett tak, kompakt og multifunksjonelt.

Rotterdam Ahoy er et stort kompleks som består av flere bygninger og event-haller, kanskje mest kjent er selve Ahoy arena, der Eurovision Song Contest 2020 skal avholdes, men Ahoy er så mye mer enn det.

Ahoy arena har en kapasitet på opp til 16.500 publikummere.
Foto: ahoy.nl

Historie og navn
Ahoy har historie helt tilbake til 50-tallet. Etter 2. verdenskrig ble Rotterdam by og havn bygget opp igjen, og i 1950 var havnen nesten ferdig. Denne begivenheten ble markert med en utstilling som fikk navnet «Rotterdam Ahoy». Det ble bygget en hall for anledningen og den lå plassert der Erasmus-universitetet ligger i dag.
Den midlertidige utstillingshallen ble kalt Ahoy’-Hal og ble brukt til både nasjonale og internasjonale arrangementer.

I 1971 flyttet senteret og dagens Ahoy-kompleks ble åpnet under navnet Sportpaleis van Ahoy. Navnet ble endret til Rotterdam Ahoy i 2016.

I 2007 var Ahoy arenaen hvor Junior Eurovision Song Contest ble avholdt.

Kapasitet
Ahoy arena har god plass til å huse de tusenvis av tilreisende som vil se ESC i levende live.

Stående: 7500 ståplasser
Seter 1. sirkel: 3328 seter
Stående plasser 1. sirkel: 500 ståplasser
Seter 2. sirkel: 5078 seter
Maks antall publikumere: 16426

Bygges ut:

Ahoy RACC skal ferdigstilles i løpet av 3. kvartal i 2020.
Foto: ahoy.nl

For tiden pågår en del bygging og konstruksjon for å ferdigstille RACC, Rotterdam Ahoy Convention centre, før utgangen av 2020. RACC vil ha 35 møterom, et auditorium med 2700 sitteplasser og store foajeer til utstillinger m.m.

Mulig pressesenter og delegasjonsboble

Hall 2 som pressesenter?
Foto: ahoy.nl

I budboken til Rotterdam foreslås det at Hall 2 med sine 3,700 kvm. kan være pressesenter med arbeidsplass til omtrent 750 personer eller mer, for den akkrediterte pressen.

Romplan for Rotterdam Ahoy.
Foto: ahoy.nl

Det foreslås videre i budboken at Green Room kan være inne i arenaen, men dersom det kreves mer rom kan det legges til Hall 1.
I Hall 1, med sine 10,000 kvm., vil arrangørene sannsynligvis også plassere delegasjonsboblen der artistenes garderober vil finne sted, så vel som dusj, toaletter og vaskerom. Det finnes allerede 15 eksisterende garderober tilknyttet denne hallen.

Hall 1
Foto: ahoy.nl

I Hall 1 finnes det også et mediasenter godt egnet til viewing room, der delegasjonene sitter samlet og ser opptak av prøvene sine.

Hall 5, på 3,100 kvm., egner seg godt til serveringssteder, samt Fan Lounge til de med fan-akkreditering.

Foto: ahoy.nl

Alt under ett tak
Alle hallene samt arenaen er lette å bevege seg mellom da de alle er knyttet sammen via det som heter Ahoy Plaza, med blant annet restauranter, lounger og rom med muligheter for å sette opp butikk til salg av merchandise m.m. Det foreslås i budboken at Ahoy Plaza er et godt egnet sted for Accreditation Centre, men skulle delegasjonene ønske å ha et eget sted til å hente sine akkrediteringer åpnes det også opp for en slik løsning.

Med andre ord er Ahoy en godt egnet arena med stor fleksibilitet til å huse det store sirkuset som Eurovision Song Contest er.

Et steinkast unna Rotterdam Ahoy ligger Zuidplein.
Foto: Skjermdump Google Maps

Beliggenhet
Adresse: Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam, Netherlands

Ahoy ligger sør i Rotterdam og «lyser opp Sørbredden» som det så fint står i søknaden deres. Arenaen er lett tilgjengelig via både bil, kollektiv og sykkel. Noen meter unna ligger Zuidplein med både kjøpesenter, t-banestasjon og buss-terminal. Fra Zuidplein tar det kun 12 minutter med Linje D til sentrum av Rotterdam og 43 minutter med Linje E til Den Haag Centraal (sentralstasjonen til Haag)

Det meste ligger godt til rette for at Ahoy blir et fint sted å besøke for tilreisende i mai 2020, enten man reiser til Rotterdam som akkreditert presse, fan eller som publikummer.

Kart:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien