Vil ta Eurovision til et nytt nivå

Konseptet for Eurovision 2020 skal ikke bli til på et møterom i Hilversum. Det sier ansvarlig produsent, Sietse Bakker.

I 2020 vil kringkasteren NPO, som arrangerer Eurovision sammen med AVROTROS og NOS, samle en gruppe på 100 personer som skal bidra til å gjøre Eurovision bedre. Gruppen blir kalt «Magic 100», og består av alt fra influensere til politikere og helt ukjente nederlendere. Målet er å finne så ulike personer som mulig, som kan bidra med å fortelle hva som bør og hva som ikke bør være med i showet.

We are putting The Netherlands in the spotlight internationally with this event, so we decided at an early stage to listen very carefully first. We are putting The Netherlands in the spotlight internationally with this event, so we decided at an early stage to listen very carefully first. We want the Eurovision Song Contest to become an event in which the Netherlands recognizes itself and for Europe to be positively surprised.

Sietse Bakker, ansvarlig produsent for Eurovision 2020

Har gjort intervjuer
Nylig ble Conrad Maas utnevnt til kreativ rådgiver, og sammen med «Magic 100» skal han bidra med å nå målene til NPO, som ble lagt frem av Bakker. For å nå disse målene har gruppen blitt bedt om å tenke over hvordan Eurovision kan bli bedre, hva som bør gjøres annerledes, hvordan man kan engasjere publikum både før og under Eurovision og hvordan man kan skape positivitet rundt Eurovision og Nederland.

Det har blitt gjort intervjuer på gaten, men også kjente nederlendere som driver med musikk, kultur, politikk, mote og media har blitt spurt om å bidra. Flere eksperter har også gått sammen for å finne løsninger på ulike problemstillinger.

Skal være ekte og spontant
Til Algemeen Dagblad sier Bakker at «I don’t think you’ll see any written jokes from the presenters in May. Also no act where we see them in a car in the beginning and have to hope that they will arrive on time. No, we are not going to do those tricks. It will be more sincere and spontaneous, because that is what the Netherlands stands for».

Resirkulert løper i gull
Ifølge Jon Ola Sand fikk Rotterdam rollen som vertsby fordi «Rotterdam has shown fantastic enthusiasm and commitment and has the right facilities to welcome delegations from over 40 countries next May. We look forward to working with Rotterdam and NPO, NOS and AVROTROS on an incredible state-of-the-art Eurovision Song Contest in a great city next year».

Her finner du hele søknaden til Rotterdam. Der kan man også lese at det er planlagt å ha en resirkulert løper i gull på Erasmusbrug i forbindelse med åpningsseremonien. I slutten av september vil de tre vertskringkasterne sende konseptet sitt til EBU for godkjennelse.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien