Blogg: Hva med…. Stjernekamp-Bilal til MGP 2020?

I år som i fjor vil jeg på min blogg komme med både forslag til, rykter om, og spekulasjoner rundt mulige artister og låtskrivere til neste års MGP. I all beskjedenhet så skal det nevnes at denne serien traff med flere av artistene, selv om det ble en litt morsom sammenblanding av Alexandra Rotan og Alexandra Joner, noe som gjorde at det lenge gikk rykter om Alexandra Joner sammen med en samisk rapper. Blant annet i russisk media. 


En blogg skrevet av: Anders Martinius Tangen.

Så la oss gå rett på sak. De siste årene har det vært slik at det har vært en viss utveksling av artister mellom Stjernekamp og MGP.  Raylee var med i Stjernekamp i 2014, og gikk til MGP i 2015. Nicoline Berg Kaasin var finalist i Stjernekamp i 2016, og deltok i MGP i 2018. Erlend Bratland var med i MGP 2015, Stjernekamp i 2017 og MGP i 2019. Alexander Walmann gjorde MGP i 2017, Stjernekamp i 2017, og MGP igjen i 2018. Ulrikke Ranstorp gjorde MGP i 2017, og Stjernekamp i 2018.

Derfor kan jo årets Stjernekamp være et naturlig sted å begynne å spekulere om artister. Siden det nå er finale på lørdag med Kim André Rystad, som var med i MGP i 2013, og Bilal så er det helt greit å lure på om det ikke hadde passet veldig bra for Bilal å delta i MGP 2020.

Det er kortere vei for han å delta, med tanke på den musikkstilen han sysler med til vanlig, enn det vil være for Kim Rystad. Selv om han på ingen måte utelukket ny deltakelse da vi i escNorge spurte han om dette under MGP-kvelden på Stjernekamp 30.august.

Bilal spiller til vanlig med bandet sitt NorthKid. Et band i pop-rock genren, og lett gjenkjennelige refrenger som så absolutt ville kunne passe i MGP og Eurovision.

Her er Northkid med deres største egne hitlåt: «Firefly».

Se Bilal på norsk i Stjernekamp her:

Bilal Saab er 19 år, og dersom han er aktuell for MGP2020 så tror jeg det er sammen med bandet sitt Northkid. De er såpass i etableringsfasen at det ville virke rart for Bilal å gå solo allerede nå som 19 åring. Samtidig tror jeg de ser MGP som en naturlig oppfølger til Stjernekamp.

I år skal det i MGP  være delfinaler med artister å låter fra ulike distrikter, og dersom Bilal og Northkid er aktuelle, så vil det være i den nordnorske delfinalen.

Det er veldig sparsomt med rykter og informasjon om årets MGP så langt, annet enn at første delfinale foregår 11.januar, og den store finalen blir lørdag 15.februar.

Så, selv om jeg har snappet opp noen hint, så er Northkid og Bilal mye mer ren spekulasjon, enn kvalifisert gjetning.

Men et sted må vi jo starte.

Så jeg spør: Hva med Northkid i MGP?

Fakta:

– Bilal Saab er 19 år, og vokalist i bandet NorthKid som har hatt opp mott 300.000 strømminger på Spotify

– Største hits er «Mono» og «Firefly»

– Bilal Saab er finalist i Stjernekamp 2019 og konkurrerer mot Kim André Rystad

– Oppvokst og bosatt på øya Hasvik på Sørøya i Finmark der han jobber i en fiskeribedrift.

Facebook:https://www.facebook.com/bilal.saab.9

Instagram: https://www.instagram.com/bilalalexander/

Spotify:     https://open.spotify.com/artist/1UiHzhfvDyILfUKDmKSdhx?si=7xThp_ngREmGjrxJ_oKdQg

Prosentvis sannsynlighet for deltakelse i MGP2020: 17%

Serien «Hva med…….?» publiseres i bloggen Eurovisionharlekin.com og her på escNorge.no

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien