Det spøker for ungarsk deltagelse i Nederland

Det er mye spenning i Ungarn om dagen når den ungarske kringkastingen MTVA har bestemt at programmet «A Dal» ikke skal bli brukt til å finne Ungarns representant for Eurovision Song Contest 2020.

«A Dal» var fra 2012 til 2019 Ungarns nasjonale uttakelse til hvem som skulle representere landet i Eurovision Song Contest. Nå har MTVA gått ut med «Istedenfor å fokusere på deltakelse i Eurovision, ønsker skaperne av programmet at støtte musikalske talenter fra den Ungarnske pop-scenen». A Dal ønsker å fokusere på å bygge opp talenter for det ungarske publikummet.
Dette er uttalelsen som har gjort at den ungarnske fansen og media har blitt nervøse for at landet skal trekke seg fra Eurovision i Rotterdam neste år. MTVA har ikke klarert at de har trukket seg enda.

Hvis MTVA bestemmer seg for at Ungarn skal trekke seg fra Eurovision Song Contest i 2020 er det den fjerde gangen Ungarn har trukket seg fra verdens største sangkonkurranse. Ungarn trakk seg først i 1998, og kom tilbake i 2005. De deltok da i konkurransen igjen i 2007, før de trakk seg igjen i 2010 på grunn av økonomiske vanskeligheter. Ungarn har i siden 2011 vært i konkurransen, hvor de har kvalifisert seg til finalen hvert år fra 2011 til 2018.

Så gjenstår det å se hva som blir utfallet. Blir Ungarn med til Rotterdam neste år eller ikke?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien