Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Tove Arntzen

Tove Arntzen

Velkommen til escNorges nye serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien vil vi i escNorge presentere noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Den andre ut i denne serien er Tove Arntzen.

Navn: Tove Arntzen
Alder: 54
Hobby/Fritid: Trebarnsmor fra Fredrikstad, speider, fotograf, arts and craft, samt musikk i alle sammenhenger. Elsker å reise, mener at opplevelser er så uendelig mye bedre enn ting. Prøver å være miljøbevisst. Sosial og blid.

Tove, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– For at jeg ikke skal bare Fairytale på alle spørsmål, så må jeg her velge meg en av de aller fineste låtene jeg vet om. Det er Estland/Estonia sitt bidrag fra 2012. Ott Lepland med. «Kuula» Jeg forstår ingenting av hva han synger, men stemmen hans og melodien er så nydelig at jeg blir rørt hver eneste gang.
Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Det er så utrolig mange bra låter å velge fra. Men jeg tror faktisk det må bli «Aldri i Livet» Med Finn Kalvik fra 1981. Jeg har den fortsatt på spillelista mi, og synger med av full hals.

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Her må jeg få lov å si 2 år. Det første er da Rybak deltok i Russland i 2009 med ‘Fairytale’, for jeg var absolutt helt sikker på at han kom til å vinne hele greia, og det gjorde han jo. Glemmer aldri da han sto på Scenen, etter å ha vunnet, og praktisk talt inviterte hele Norge til å møte ham på Gardermoen da han kom hjem. Det andre er året etter, da Norge arrangerte ESC i Oslo i 2010. Låtmessig, så syns jeg dette var ett veldig godt år, jeg likte og kunne så og si alle låtene. Jeg håpet sånn på at Lena skulle vinne med ‘Satellite’, og det gjorde hun jo. Jeg var tilstede og så finalen i Telenor arena, og husker spesielt godt Madcon sin Glow-dans.
Elsker fortsatt alle disse 3 låtene, og har de på spillelista mi ennå.
Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Det er faktisk i år. Jeg elsket nesten alle låtene, fikk være med på generalprøven i Spektrum for første gang. Var på etterfesten og fikk møte og ta en god prat og bilder med mange av artistene. Og den stemningen og magien som ble skapt i Spektrum da KEiiNO vant med ‘Spirit In The Sky’, var nesten på samme nivå, som da ‘Fairytale’ vant 10 år tidligere.

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Da Bobbysocks vant i 1985. Det var jo blitt sånn at vi trodde Norge aldri kom til å vinne, og så plutselig så var seieren vår, og med ett så fantastisk bidrag. Jeg, som resten av Norge, var helt i ekstase i flere dager etterpå.
Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Da Alexander Rybak satte poengrekord i MGP-sammenheng i 2009, med 77 % av stemmene i Gullfinalen, og endte på 747 888 stemmer – mer enn seks ganger så mange stemmer som Tone Damli på andreplass. Det var ett så magisk øyeblikk, at jeg tror jeg ikke pusta på flere minutter.
Hva betyr MGP/ESC for deg?
– Alt. Daglige små vitamin-innsprøytninger med nyheter, eller gamle kuriositeter. Fantastisk tilgang til ny fin musikk og spennende artister. Veldig mye glede, engasjement, fargerike og flotte mennesker og mange nye gode venner. Det er fest og moro, entusiasme, nye impulser og den beste underholdningen en kan få, i min verden.
Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Fordi jeg ble helt bergtatt av hele konseptet, første gang jeg så en MGP-Finale. Jeg elsket det fra første stund, og interessen og gleden det gir, blir bare større og større.
Når ble du fan av MGP/ESC?
– I 1971, da var jeg 6 år, og så MGP på TV for første gang. Det eneste jeg husker godt er «Lykken er» med Hanne Krogh, resten husker jeg bare som en samling av mennesker, pene klær, programleder som snakket mye, orkester, dirigent og mange forskjellige sanger. Hele konseptet fascinerte meg veldig.
Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Nei.
Hva liker du med MGP/ESC?
– Absolutt alt! Og spesielt det at dette er ett konsept som har eksistert i mer enn seksti år. Det konkurreres i musikk, som egentlig ikke er mulig, men som fungerer så fint allikevel. Og det på tvers av musikktradisjoner, landegrenser, folkeslag, politikk og tradisjoner. Jeg elsker det at ESC knytter vennskap og forståelse langt utenfor det som er mulig i andre sammenhenger.
Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Nei, faktisk ikke.
Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– I en drømmeverden, måtte det være å ha noe MGP eller ESC relatert på TV, hver eneste helg. – Neida. He, he. Da hadde jeg blitt helt tussete, det hadde blitt for mye, selv for meg. Jeg syns det er fint at konkurransen fornyer seg, men ønsker meg faktisk tilbake til fullt orkester og med dirigent. Det gjorde det så høytidelig og fint. Det var så stas å se på, husker jeg.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Jeg ser for meg at det kommer til å bli mer nettbasert. Men håper på at konkurransen forblir, mer eller mindre slik den er nå.
Favorittvinner i MGP og ESC? Av de som har vunnet konkurransen.
– Svaret på dette er så utrolig enkelt. Det er samme låt for begge deler: Nemlig the one and only: Alexander Rybak med Fairytale. Jeg bare elsker den låta. Blir så utrolig glad hver gang jeg hører den.

Vi takker Tove Arntzen for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Tove? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Det er mange i køen før deg, men dersom denne serien fortsetter så kan de hende vi vil finne en plass til deg også. Send inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og litt om deg selv!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien