Datoer og regelendringer i Festival Di Sanremo 2020

Italia er selvsagt med til Rotterdam og Nederland i mai neste år. Nå har informasjon kommet om datoene til neste års Festival Di Sanremo, samtidig en ganske spennende regelendring, som får konsekvenser for Italia sin deltagelse i Eurovision.

Neste års festival starter tirsdag 4. februar og avsluttes med en stor finale lørdag 8. februar.

Totalt skal 20 artister og låter konkurrere i neste års festival, samtidig som det skal konkurreres i nykommer kategorien. Det var fra nykommerne at årets vinner og italienske Eurovision representant Mahmood kom fra, derfor vil manges øyne og ører være rettet mot denne kategorien.

Det er også introdusert en ny regel, som sier at en deltagelse i Eurovision skal være avklart på forhånd, dermed er det slutt på at man må vente noen timer på en bekreftelse på om vinneren reiser til Eurovision eller ikke. Siden Italia kom tilbake til Eurovision har det kun skjedd en gang at vinnere av Sanremo ikke dro til Eurovision.

Italia kom i år på en andreplass i årets Eurovisionfinale. De har dermed hatt plasseringene 6,5 og 2 de 3 siste årene. Italia er direkte i finalen som en av de fem store landene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien