Blogg: Hva med…… Jannike Kruse?

Av: Anders Martinius Tangen

I dagens «Hva med……..?» artikkel spør vi om det ikke er en god og til og med stor mulighet for at Jannike Kruse blir å se i neste års MGP. Enten i en av landsdels-finalene, eller som spesialinvitert til finalen 15.februar 2019. 


Jannike Kruse imponerte stort i TV2s «Århundrets stemme», har spilt i en rekke TV-serier, musikaler og sunget ved flere konserter med store og små orkestre i Norge og utlandet. Mange kjenner henne fra TV-serien «Neste sommer». Jannike har også bidratt på mange plater med musikk fra filmer, musikaler og konserter. Hun har nå nettopp avsluttet et tre år lang engasjement som en av artistene i musikalen «Vi elsker ABBA» sammen med f.eks Inger Lise Rypdal og Tommy Fredvang. Så kalenderen er jo åpen for nye oppdrag.

Og kanskje kunne det være fristende å holde seg innenfor det spektakulære pop-universet. For veien fra ABBA til MGP trenger i alle fall ikke å være uoverstigelig.

Nå antyder hun, på sin egen Facebook-konto, at hun er i gang med noe super-hemmelig i studio, sammen med Jahved Khurd som i mange år var ansvarlig for musikkproduksjonen av norske finaler.

Jannike Kruse antyder hemmelig prosjekt på Facebooksiden sin. Er det MGP?

Det er ganske vanlig at et dukker opp slike sceneartister i MGP. Altså artister som ikke direkte kan kalles «pop-stjerner» med plateutgivelser og hitlåter. Av slike navn kan vi nevne Reidun Sæther, Heine Totland, Kathrine Strugstad, Anna Lisa Kumoji, Guri Schancke for å nevne noen.

Jannike Kruse er ikke bare en habil skuespiller og sanger. Hun er også danser. Utdannelsen har hun fra Norges Musikkhøyskole, og fra Artisten i Gøteborg hvor hun har tatt programmet for teater, opera, og musikal.

Her kan du se Jannike Kruse framføre «Gabriellas sång» under Norsk Militær-tatoo i 2012

Og her er et nyere klipp, fra TV2 serien «Århundrets stemme»:

Så gjenstår det å se om Jannike Kruse er en av de 25 artistene vi får se i neste års MGP.  Så mye som 25 låter bør kunne åpne for en større bredde i genre og uttrykk enn hva som er mulig med 10 artister. Og det ville nesten være rart om ikke en eller annen fra musikal-scenen dukker opp, og det ser jo ut til å kunne passe ganske bra for Jannike Kruse nå. Det vil vel også være mulig med et større spenn i alder på artistene.

Fakta: 

  • Født  og oppvokst i Oslo
  • Utdannet som musikalsk artist i Oslo og Gøteborg
  • Har spilt i musikaler som «Vi elsker Abba», «Spelemann på Taket», «Hair» og «Fame». 
  • Deltok i TV-serien «Århundets stemme» på TV2
  • Har gitt ut mange barneplater og gitt stemme til flere Disney-filmer
  • Kjent for mange fra TV-serien «Neste sommer». 

Les mer: 

https://www.facebook.com/krusejannike/

https://www.instagram.com/jannikekruse/

Anslått sannsynlighet for MGP-deltakelse: 20% 

Denne serien publiseres i samarbeid med bloggen: http://eurovisionharlekin.blogspot.com

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien