MGP-sjefen avslører: Slik slippes MGP-låtene 2020

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Under en livestream på escNorges Facebook-side avslører MGP-sjef Stig Karlsen flere detaljer om MGP 2020!

MGP-sjef Stig Karlsen under Eurovision Song Contest i Stockholm.
Foto: escNorge

3. januar skjer det!
Fredag 3. januar blir det en stor pressekonferanse der de 5 direktekvalifiserte finalistene skal avsløres. Men vi får ikke høre låtene deres denne dagen, disse avsløres en per uke, fredagen før hver delfinale. En finalist får også fremføre låten sin i hver av de fem delfinalene.

Trenger du oversikt over alt som skjer før og under MGP 2020? Sjekk vår kalender:

Delfinalene:
Mandagene før hver delfinale får vi vite hvilke fire artister og låter som skal konkurrere i sin landsdel. Under delfinalene vil de fire artistene og låtene settes opp mot hverandre i dueller, til slutt står det igjen en som kvalifiserer seg til finalen den 15. februar.

Juryene er skrotet – det norske folk bestemmer:
Den største nyheten som kom frem under livestreamen i kveld er at det kun er folket som skal avgjøre hvem som går videre til finalen, og hvem som til slutt står igjen som vinner av MGP 2020. Juryene er kuttet ut.
– Vi har laget en modell der en fagjury har valgt de fem som er direktekvalifisert, derfor må makten ligge hos det norske folket, det er de som skal velge seg en vinner. Når en fagjury har valgt de fem, så er det opp til dere å avgjøre og vi har full tillit til folket, sier Karlsen.

Billetter til MGP 2020:
I neste uke får vi flere MGP-nyheter, da nærmer det seg også billettslipp og info om finalen.
Karlsen bekrefter at MGP-fansen, deriblant escNorge og Grand Prix-klubben, får en dags forsprang og kan kjøpe billetter før alle andre. Det blir i år pakkeløsninger, der det blir litt billigere å kjøpe billetter til alle sendingene.
– Vi håper dere kommer på alt, det blir en kjempevinter!

Sendingene:
Det ser ut som sendingene vil vare 1 time og 15 minutter. Det blir trekning, for å avgjøre hvilke låter som duellere mot hverandre.
Og på spørsmål om stemningen i sendingene som vil sendes fra H3 arena i Bærum så sier Karlsen:
– Vi har en bevissthet rundt det å ivareta at programmet blir en hyllest til landsdelen, men det handler mest om artistene. De er kommer fra landsdelen og er oppvokst der, med musikken og kulturen.
Kan ikke gå for mye i detalj om dette enda.

-Åssen har det vært å jobbe med alt dette? Har det blitt slik du så for deg?
– Jeg er kjempefornøyd, men det er krevende for vi har jo hatt to måneder mindre tid enn vi pleier å ha, og dobbelt så mye arbeid. Vi skal gjøre seks lørdager istedenfor én. Det er 25 artister og det har vært masse jobb med å finne riktige låter og artister som kan være med akkurat nå. Jeg har vært masse rundt i landet, og ut av landet, for å prøve å motivere de beste produsentene og låtskrivere til å komme med de beste låtene. Det har vært en heftig sommer og høst men jeg er veldig fornøyd. Men jeg er jo ikke alene, vi er et team, det er masse flinke folk. De flinkeste TV-folka i dette landet jobber jo med MGP, det er et sted de har lyst til å være. Det er et solid team som er på veldig opptur, de er veldig sultne og tar ikke lett på det å få jobbe med dette.

Artistene:
-Blir det flere kjente fjes i 2020 enn i 2019?
– Det er 25 artister, så det tror jeg at jeg kan bekrefte, sier Karlsen.
Han forteller også at det er et par låter som har potensiale til å virkelig gjøre det bra. Det er nye artister vi ikke har hørt om før, det er artister vi kjenner til og det er artister som vil treffe både ung og voksen målgruppe.

-Du har vært på «fiske» rundt omkring, er det en artist eller låt som du ikke trodde du ville få til som du tenkte at «så kult at vi fikk det til»?
– Jeg blir så overlykkelig av og til for plutselig kommer det en låt eller en artist, den dagen blir en fest for du bare vet at dette kommer til å bli bra og det kommer til å glede mange mennesker. Og det er mer enn én sånn låt.

Programlederne:
Disse avsløres tidlig i desember.

For enda mer snadder og MGP-prat kan du se livestreamen med MGP-sjefen på nytt her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien