Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Claus Michael Fasting

Claus Michael Fasting

Velkommen til escNorges serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien vil vi i escNorge presentere noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Nå har vi kommet til Claus Michael Fasting!

Navn: Claus Michael Fasting
Alder: 21
Jobb: Montering og plastpakking på Sørvangen Næringspark
Hobby/Fritid: Sang & Musikk

Claus, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– ‘ Dis oui ‘, Belgias bidrag fra mitt fødselsår 1998.

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Det blir uten tvil ‘Spirit in the Sky’ fra årets MGP!

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Det året jeg hadde flest favoritter i var årets Eurovision (2019).

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Jeg klarer ikke å velge mellom 2018 eller 2019, men jeg sier mest 2019!

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Ja, mitt beste ESC-minne var da jeg og mamma var i Lisboa, hvor vi møtte på uventet vis på Latvias deltager rett utenfor Lisboas akvarium når hun ble intervjuet av Eurovision.de, den tyske Eurovision siden. Jeg fikk til og med et bilde med henne.

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Når vi snakker om mitt beste MGP-minne, så var det ikke under selve showet 2019, men på etterfesten, når jeg skulle ta bilde med Carl Espen, hvor Alexandra Rotan fra KEiiNO og Tove (journ. anm. Arntzen) løper rett foran kamera som linselus. Jeg så det ikke komme. Jeg tror nesten alle husker at bildet ble lagt ut.

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– ESC eller MGP er for meg som en liten drømme verden, der alt kan skje uten at du tenker over det. Også er det også som en liten utvei fra den stressende hverdagen.

Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Fordi jeg ble en gang introdusert til konkurransen gjennom Mamma, som husket låter som for eksempel Aprés Toi, Waterloo, Puppet on a string (for å nevne noen).

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Jeg ble Eurovision fan RETT etter Rybaks Eurovision seier i Moskva. Jeg husker også å ha sett Eurovision finalene i 2006 og 2008. Jeg har også sett MGP finalene fra 2008 og fram til i dag selvfølgelig.

Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Når det gjelder hva som gjorde meg fan av Eurovision eller MGP, var det først igjennom låta Molitva (fra 2007) at jeg ble mer og mer tiltrukket til Eurovision uten at jeg ante noe om emnet i det hele tatt. Den ene påvirkningen var at jeg begynte å se tidligere Eurovision finaler på youtube hjemme.

Hva liker du med MGP/ESC?
– Det jeg liker med MGP og ESC, er jo at jeg kan følge med på nye låter fra tidligere Eurovision deltagere, bli kjent med låter som blir valgt til å være med i alle nasjonal finalene for ESC.

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Jeg liker ikke at folk snakker stygt om de forskjellige artistene. Også liker jeg ikke at folk snakker stygt til en annen Eurovision fan, utifra om de er annerledes eller normal.

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Det jeg mener bør forbedres angående ESC eller MGP, er jo at alle kan mene hva de vil uten å bli sagt imot. (kort sagt at vi unngår en såkalt krangel mellom meninger, kan man si).

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– MGP/ESC havner litt i en politisk krig, hvis man ser nærmere på forholdet mellom Ukraina og Russland, Armenia og Aserbajdsjan pluss da det verste av alt, Israel og de Arabiske landene (bortsett fra Tyrkia og Aserbajdsjan). Også flyter det mye spørsmål fra nye fans som for eksempel ‘Hvorfor er Australia med når de ikke er en del av Europa?’

Vi takker Claus Michael Fasting for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Claus Michael? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Send inn dine svar på spørsmålene til: [email protected]

Husk å slenge med et bilde av deg selv!Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien