EBU bekrefter: 41 land i ESC 2020

Foto: ahoy.nl

I dag bekrefter EBU at 41 land skal konkurrere i Eurovision Song Contest 2020. Dette er det samme antallet som deltok i 2019.

Det har lenge spøket for Ungarn og Montenegro, nå er det bekreftet at de ikke deltar neste år. Etter å ha stått over konkurransen i 2019 er både Bulgaria og Ukraina nå tilbake, dermed skal 35 land konkurrere i de to semifinalene, der 10 går videre til den store finalen, lørdag 16. mai.

Disse landene deltar i ESC 2020.
Foto: EBU

“We can’t wait to “open up” to participants from 41 countries in Rotterdam next year. We are thrilled that so many public broadcasters will be presenting their nation’s best musical talent as we celebrate the 65th Eurovision Song Contest. The team from NPO, NOS and AVROTROS have 3 fantastic state-of-the-art shows planned and the excitement around the event in the Netherlands is incredible.” – Jon Ola Sand

Semifinaletrekningen, der det avgjøres hvilke semifinaler og hvilken halvdel av semifinalen landene skal konkurrere i, vil holdes den 28. januar.

Det forventes at billettsalget til ESC 2020 snart vil starte, ifølge den offisielle siden eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien