Israels utvelgelse starter denne uken

Jakten på Israels neste Eurovision-deltaker starter onsdag.

Scenestøvet har knapt lagt seg etter årets vellykkede arrangement i Tel Aviv, men Israel er godt i gang med neste års utvelgelse. Innspillingen av HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2020 (Den neste stjernen for Eurovision) startet allerede i september, og onsdag blir første program sendt for tv-seerne. Lørdag 23. november var opprinnelig sendetidspunkt, men nylig ble det klart at programmet er fremskyndet noen dager.

Showet skal etter planen gå to ganger i uken, og blir ledet av Assi Azar, som vi husker fra årets arrangement i Tel Aviv, samt Rotem Sela – en kjent israelsk modell, skuespiller og tv-programleder.

Seerne får bestemme låt

Foran neste sesong har kringkasteren KAN imidlertid lansert flere endringer. Tidligere har låten som vinneren skal synge, blitt bestemt bak lukkede dører. Nå skal publikum få medbestemmelsesrett. Vinneren av den nasjonale utvelgelsen går videre til en ny konkurranse, der seerne får være med å avgjøre hvilken låt som til slutt sendes.

Blant artistene som skal delta i neste års utgave, finner vi LUKAH og Judah Gavra. Sistnevnte stilte også i den israelske utvelgelsen i 2013.

En annen nyhet før sesongen sparkes i gang er at Harel Skaat (Israel 2010) ikke lenger blir å se i dommerpanelet. Han erstattes av sangeren Itai Levy.

Utvelgelsen varer et par måneders tid, og vinneren vil kåres i løpet av januar eller februar.

Under får du et gjenhør med årets israelske representant Kobi Marimi og hans låt «Home», som endte på en 23. plass i finalen.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien