OPPDATERT: Skal du til Trondheim for finalen i Melodi Grand Prix 2020?

Da burde du ta en titt her, dersom du enda ikke har planlagt reisen!

Som dere alle sikkert nå har fått med dere, så arrangeres neste års Melodi Grand Prix-finale i Trondheim, og ikke Oslo som har vært normen de siste årene. Det betyr at det er flere som kanskje har behov for å komme seg til Trondheim. Basert på foreløpig billettsalg, ser det ut som at det allerede er mange som vil ta turen til bartebyen for det som blir 60-årsjubileet til Melodi Grand Prix. Det er heller ikke feil å anta at selv om en finale i Trondheim vil trekke flere publikummere/fans fra både fjern og nær, som tidligere kanskje ikke har hatt muligheten til å bli med på en finale, at det er en stor andel likevel som kommer fra det sentrale Østlandet.

Dersom man bor på det sentrale Østlandet eller i kort vei til større knutepunkt, så er det ikke så vanskelig å ta seg til Trondheim. Valgmulighetene er mange, enten om man velger fly, tog eller buss. Prisene varierer, men kan komme ganske rimelig ut dersom man er tidlig ute.

Men hva om å leke med tanken om en egen Grand Prix-buss?

Det er nettopp det, jeg, undertegnede har gjort! I et samarbeid mellom escNorge, Tangens Grand Prix Boble, og OGAE Norway (Den Norske Grand Prix-Klubben), så vil det i år arrangeres en buss tur/retur Trondheim, dersom det er nok folk som ønsker å være med.

La meg fortelle flere gode grunner til at dette er et veldig godt alternativ for alle som skal, eller vurderer en tur, til Trondheim for den kommende finalen.

En reise fra det sentrale Østlandet tar cirka 7-8 timer inkludert et matstopp underveis. Det høres kanskje lenge ut, men for flere vil dette alternativet kanskje være et like godt alternativ som det å skulle for eksempel sette seg i et fly. For har du tenkt over at du må komme deg fra dørstokken til flyplassen? Du må være ute i god tid før? Du må vente på bagasjen ved ankomst og finne deg et alternativ som tar deg inn til byen? Det tar kanskje ikke like lang tid, men det tar sin tid det også! Ikke minst er det litt styr, og prisen kan fort bli en del summa summarum.

Hvis du velger tog, så tar det omtrent like lang tid som det vil ta med buss. Prisen kan være rimelig om du er tidlig ute. Det er et veldig greit alternativ, men å sitte i et smekkfullt tog oppover? Det er kanskje ikke det morsomste det heller? Eller hva tenker du? For det kan du lett risikere!

Jeg vet dere kanskje tenker at jeg burde funnet et bedre argument, men jeg vil så veldig gjerne ha dere med på Grand Prix-bussen!!

Og med rutebuss? Da kan du likesågodt ta Grand Prix-bussen?

Målet med bussen er å nå MGP-klubbens faste vorspiel Fredag kveld!

(Obs! Dette er kun for medlemmene i klubben!)

Til det flere av dere sikkert lurer på! Hva er Grand Prix-bussen?

Som tidligere nevnt er det en buss som ved stor nok interesse settes opp i samarbeid mellom escNorge, Tangens Grand Prix Boble, og OGAE Norway (Den Norske Melodi Grand Prix Klubben). En buss som vil kjøre tur/retur Trondheim, forhåpentligvis fullstappa. med andre folk som skal nettopp akkurat det samme som deg. Jeg snakker om finalen i Melodi Grand Prix!

Så fortell litt mer om denne bussen, og hvorfor jeg burde velge den?

Det er snakk om at ved stor nok interesse, at vi leier en buss ca 50 seter som kan kjøre oss tur/retur Trondheim. En komfortabel turbuss, med veldig gode seter! Bussen vil ha avgang fredag formiddag fra Oslo rundt klokken 11, oppover mot Trondheim. Rutevalget er nok Østerdalen oppover, men vi velger selvfølgelig å kjøre langs E6 hele veien dersom det er det beste alternativet, og vi får med flere folk langs den veien. For, det er nemlig ikke bare deg fra Oslo-traktene som får muligheten til å bli med denne bussen! Dersom du bor langs veien opp mot Trondheim så vil vi veldig gjerne ha deg med i bussen! Vil du være med, så heng på!

Her er noen gode grunner til å bli med i Grand Prix bussen:

 • Reisen foregår i en komfortabel turbuss med veldig gode seter!
 • Du kan reise uten stress. Sett deg ned i et godt sete, og slapp av!
 • Du får veldig fin natur på veien. Igjen slapp av, og lad opp til tidenes helg!
 • Du sitter i en buss med andre som skal det samme som deg.
 • Ikke bare skal de det samme, men deler nok også med veldig stor sannsynlighet samme interesse!
 • Bussen plukker deg opp der du bor/eller veldig nær der du bor. Du slipper å stresse for å reise. Du trenger kun å stå klar med kofferten, også plukker vi deg gladelig opp!
 • Vi kan ha det moro langs veien. Quiz, allsang, og andre morsomheter for de som ønsker det. De som vil slappe av kan gjøre det!
 • Du får en unik mulighet til å bli kjent med nye ansikter, og kanskje så får du deg noen nye venner?
 • Du kommer deg dit du skal. Du kan bli sluppet av rett ved der du skal bo i sentrum!
 • Hatt en lang og slitsom finaleaften? Da kan du gå rett i bussen, lene sete bakover og lukke øynene dine. Bussen kjører deg rett hjem!

Og, ja! Det vil bli et matstopp begge veier. Så en matbit, en kopp kaffe, eller en øl? Uansett, kos blir det!

Målet er som sagt å nå MGP-klubbens faste vorspiel Fredag kveld!

Så, hva blir prisen? Og hvordan kan jeg bli med?

Prisen er enda ikke fastsatt, men vi har kommet frem til en cirka pris. Den endelige prisen kommer dersom Grand Prix-bussen blir en realitet.

Bussen kjører dersom vi får med oss minst 30 personer ombord. Forventet cirkapriser er følgende:

 • Ved 30 passasjerer: Ca 1 010,- per pers.
 • Ved 35 passasjerer: Ca 865,- per pers.
 • Ved 40 passasjerer: Ca 770,- per pers.
 • Ved 45 passasjerer: Ca 675,- per pers.
 • Ved 50 passasjerer: Ca 605,- per pers. Da er bussen full!

Vennligst bemerk at prisene vil variere etter antall passasjerer. Merk deg også at dette er cirkapriser, og at de vil kunne endre seg bittelitt..! Prisene er nye og oppdaterte 22.11.2019. Endringer kan fremdeles forekomme.

Ønsker du å bli med? Bli med i denne gruppen for å vise din interesse:
https://www.facebook.com/groups/MGPBUSS2020/

Innmelding i gruppen betyr ikke at du melder deg på, men at du viser en interesse for alternativet, og vil se på det som et reelt alternativ.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien