Andorra vurderer Eurovision-deltagelse

Det lille landet mellom Spania og Frankrike trakk seg fra Eurovision i 2010 av økonomiske årsaker.

Siden den gang har kringkasteren RTVA hvert år avkreftet at de kommer tilbake til konkurransen. Årsakene har vært at deltagelsen blir for dyr, samtidig som interessen for ESC generelt i landet skal ha vært liten.

Nå har imidlertid regjeringen i Andorra signalisert at de kan tenke seg å gi Eurovision et nytt forsøk. Det er avisen El Nacional som melder at landets regjering er villig til å gi kringkasteren de midlene som behøves for å kunne delta.

Ifølge El Nacional har kilder innen regjeringspartiet Demòcrates sagt at «RTVA vil komme tilbake til Eurovision, men vi må evaluere kostnadene først.»

Positive til deltagelse

Regjeringen i Andorra består av to partier til, Liberals og Clutadans Compromesos. Mens Liberals visstnok ikke er helt overbevist, skal sistnevnte være positive til deltagelse og muligheten til å vise frem Andorras musikkscene for Europa.

Andre som er positive, er reiselivsnæringen, som ser at de kan benytte Eurovision som et promoteringsvindu for landet.
Kringkastingssjefen for RTVA, Xavier Mujal, har tidligere uttalt at de ikke kan komme tilbake til konkurransen uten at de har regjeringsstøtte i ryggen.

Andorra deltok i Eurovision seks ganger – fra 2004 til 2009. Deres beste resultat er 12. plassen i semifinalen i 2007, da de stilte med rockegruppen Anonymous.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien