Utsetter Eurovision Asia – igjen

Helt siden 2016 har det vært snakk om en asiatisk versjon av Eurovision Song Contest. Nå har disse planene igjen blitt satt på vent.

Den australske kringkasteren SBS skal ha sagt at siden planene om en asiatisk sangfestival foreløpig er lagt på is for en periode så vil de heller fokusere på «Australia Decides 2020», der vinneren får stå på Eurovision-scena i Rotterdam.

De store planene for en asiatisk versjon av Eurovision har som nevnt eksistert siden 2016. Nå fire år etter er de foreløpig lagt på is. Den første utgaven skulle egentlig finne sted et år senere i 2017, men har blitt utsatt flere ganger. Målet var så å nå desember 2019, der Gold Coast ble ansett som en mulig vertsby. Dette skjer som dere sikkert har skjønt ikke.

Noen land har allerede indikert at de ønsker å delta i en asiatisk Eurovision. Kina, Japan, New Zealand og Sør-Korea har blant annet vist interesse for dette, med fler.

Som et unntak har Australia deltatt i den vanlige Eurovision siden 2015. Planen var egentlig at det skulle være et engangstilfelle, men EBU ga Australia tillatelse til å være en del av konkurransen også i årene som fulgte. Eurovision er ekstremt populært «down-under».

Så langt har Australia deltatt fem ganger. Hvilken av disse er din favoritt? Fortell oss gjerne på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien