Frankrike går for intern utvelgelse

Foto: Low Wood

Etter to sesonger med den nasjonale utvelgelsen Destination Eurovision, skraper nå fransk tv denne utvelgelsen, og går heller for en intern utvelgelse.

France 2, som er ansvarlig for landets Eurovisiondeltagelse, uttaler at de ønsker mer kontroll over hva som blir valgt til Eurovision, og ønsker derfor å heller benytte seg av en intern utvelgelse til Rotterdam 2020. De er heller ikke fornøyde med de siste resultatene de har fått.

Destination Eurovision startet i 2018, og var den første nasjonale uttegningen siden 2014. Konseptet besto av tre semifinaler og en finale og fikk akseptable seertall og nokså kjente deltagere og låtskrivere. Flere kjente franske artister satt også i dommerpanelet. I den første sesongen i 2018 var det Madame Monsieur som vant med låten Mercy. De kom på en trettendeplass i Lisboa.

I år var det Bilal Hassani og låten Roi som vant. Etter å ha gått oppover på bookmakernes favorittliste, endte han tilslutt på en sekstendeplass.

Så nå gjenstår det å se hva fransk tv klarer å velge internt. Deres siste interne valg har heller ikke gitt de store resultatene for Frankrike. Lisa Angell i 2015 kom på 25.plass, Amir i 2016 ble nummer 6 og Alma ble nummer 12 i 2017.

Flere detaljer om Frankrikes låt og artist ventes i januar.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien