Her er årets Eurovision-scene!

Foto: NPO / AVROTROS / NOS

Har du åpnet deg opp for den nye scenen?

Flat, minemalistisk og moderne er nøkkelordene bak den nye scenen artistene for Eurovision i Rotterdam skal få skinne på. Bakgrunnen for scenens design er typisk flatt nederlandsk landskap. Scenen skal også ha en sterk tilknytning til årets slagord som er «Open Up», eller «åpne opp» på norsk. Ifølge arrangøren selv skal green room tilbake til arenaen.

Foto: NPO / AVROTROS / NOS

Får designe scenen – igjen
Scenograf Florian Wieder vant prisen for scenografien, der både nederlandske og utenlandske designere deltok, i høst. Florian Wieder sier selv at “Designet skal vise forbindelsen mellom himmel, hav og land. Horisonten knytter disse elementene sammen, og den horisonten vil fungere som et vindu for å åpne opp for Eurovision 2020.» Scenedesignet er også inspirert av alle kanalene og broene som forbinder jord, vann og hav i Nederland. Et land kjent for sine mange kanaler. «Med dette designet ønsker vi å bringe artistene så nær publikum som mulig.» sier Weider.

Foto: NPO / AVROTROS / NOS

Green room tilbake til arenaen
Etter et år så vil endelig green room returnere til selve arenaen der konkurransen foregår. Dette vil gjøre at publikum føler seg enda mer knyttet til artistene fra de 41 deltakerlandene.

Ifølge Sietse Bakker, ansvarlig produsent for Eurovision Song Contest 2020, passer dette designet sømløst til historien skaperne ønsker å fortelle:

«Designet er innovativt, beskjedent og funksjonelt smart. På denne måten kan vi enkelt endre hvordan designet blir på scenen for de ulike deltagerne, ettersom de selv ønsker. Dette gjelder både åpnings, intervall og andre akter underveis. Vi vil presentere et innovativt scenografi, storslått i sin enkelhet og likevel full av overraskelser. Designeren har perfekt oversatt dette ønsket til sitt design.», sier Bakker til eurovision.tv.

Wieder har designet scenen for Eurovision Song Contest de siste tre årene.

«Mens opplevelsen hans tydelig gjenspeiles i dette designet, vet han hvordan han skal overraske», legger Bakker til.

Foto: NPO / AVROTROS / NOS

Inspirert av nederlandsk design
Florian Wieder sier han ble inspirert av de unike egenskapene til nederlandsk design. Basert på det, ønsket han å lage et ukonvensjonelt, minimalistisk og moderne konsept for neste års show.

«Jeg er veldig glad for at den nederlandske allmennkringkasteren har vært så åpen, og har entusiastisk omfavnet dette designet. For meg er dette et nytt kapittel innen scenografi, et ønske jeg har hatt lenge,» avslutter Wieder.

Tidligere i karrieren designet den tyske designeren scenen til flere utgaver av MTV Awards, Emmy Awards og forskjellige store kjente internasjonale TV-serier. Scenen for den kommende Eurovision Song Contest blir lagd i Nederland og blir satt opp i Rotterdam Ahoy de første ukene av april 2020.

Så hva tenker du? Har du åpnet deg opp for scenen i Rotterdam?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien