Australia Decides: To nye artister bekreftet

Den australske kringkasteren SBS har allerede offentliggort fire av i alt ti artister til den kommende sesongen av Australia Decides. Nå er to til bekreftet: Montaigne og Didirri.

Montaigne er pseudonymet til 24 år gamle Jessica Alyssa Cerro, som allerede er en prisbelønnet indiepop-artist i hjemlandet. Hun ga ut debutalbumet «Glorious Heights» i 2016, og fulgte opp med album nummer to, «Complex», i høst. Det var også snakk om at hun skulle delta i fjorårets utgave, men den gang følte hun ikke at hun hadde en låt som passet henne.

Didirri er en indiefolk-artist som blant annet har delt scene med velkjente artister som Vance Joy og Hozier. Debut-EP’en hans «Measurements» har over 30 millioner streams. Han uttaler selv at Eurovision-verdenen er ukjent for ham, men avslører at han har en forkjærlighet for ABBA.

Hans nyeste singel kom ut i oktober, og heter «Blue Mood Rising».

Delegasjonssjef Paul Clarke sier dette om de to nye artistene:

«Jeg har fulgt med på karrierene til Didirri og Montaigne lenge. De er to av de mest spennende låtskriverne og artistene vi har hatt i Australia de siste årene, og vi er glade for å få dem til Australia Decides.»

Fra tidligere er Casey Donovan, Vanessa Amorosi, Mitch Tambo og iOTA allerede bekreftet til den australske utvelgelsen.

Neste års Australia Decides går av stabelen 7. og 8. februar.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien