Blogg: Hva med…….Tone Damli?

Dette er et blogginnlegg skrevet av Anders M. Tangen

Denne fredagens «Hva med……?» handler om en artist som det av og til kommer rykter om i forbindelse med MGP. Men denne gangen er det mye som tyder på at det virkelig er noe i ryktene, ifølge uoffisielle kilder escNorge har snakket med.

Tone Damli deltok i 2009 med «Butterflies» og kom på en flott andreplass bak uslåelige Alexander Rybaks «Fairytale». Tone Damli har også deltatt i svenske melodifestivalen i duett med Erik Segerstedt med låta «Hello Goodbye» i 2013. Dessverre kom ikke den seg videre fra delfinalen.

Mange har ment at det var synd at «Butterflies» var med samme år som «Fairytale» fordi «Butterflies» i hvilket som helst annet år hadde vunnet MGP og gjort det bra internasjonalt.

Dersom ryktene stemmer er det et suksessrikt, ungt og spennende låtskriverteam som står bak den mulige MGP-låta. Låtskrivere som har bevist sin evne til å lage hitlåter som slår internasjonalt.

Uansett om det skulle være noe i disse ryktene eller ikke, så er i alle fall Tone Damli en av de artistene som mange fans har ønsket seg inn i MGP igjen. Jeg skulle tro at dersom Tone Damli nå skulle gjøre MGP igjen, så ville det ikke være med hva som helst av låt. Men tvertimot en låt med hit-potensiale.

En MGP-deltakelse i 2020 ville passe Tone Damli veldig godt. Det er et par år siden hun hadde en skikkelig hit. Det var låta «Strangers», som er strømmet 5 millioner ganger på Spotify. Siden har hun kanskje blitt mer underholdningsartist og «Se og Hør»-kjendis, mer enn musiker. I MGP er begge deler mulig å dyrke. Det er en musikkonkurranse hvor du ikke kommer langt uten musikalsk talent og kvalitet, men hvor du heller ikke kommer langt uten å beherske den delen av showbusiness som handler om å være i rampelyset, gjøre seg selv interessant og ikke være redd for å by på seg selv.

Slik så og hørtes det ut sist Tone Damli deltok i MGP.

Her er Tone Damlis virkelig store hit. «Strangers» fra 2017.

Siden det snart er Jul, så unner vi oss Tone Damlis vakre «Di første jul»

https://youtu.be/PM2JDUskmT8

Fakta:

  • Født 1988 i Sogndal
  • Fikk gjennombrudd da hun ble nummer to i Idol i 2005
  • Deltok med «Butterflies» i MGP 2009, som lå 17 uker på VG-lista
  • Har vært dommer i Idol i 2013 og 2014
  • Deltok i Melodifestivalen i 2013 med «Hello Goddbye»
  • Har den senere tid vært blogger, influenser og frontfigur for Betsson
  • Har gitt ut fem hele album
  • I 2018 var Tone Damli en av deltakerne i «Hver gang vi møtes» på TV2

Så gjenstår det å se om det er noe i ryktene denne gangen. Ingenting er sikkert før låtene er framført på scenen. Men sammen med artisten Raylee er Tone den artisten vi i escNorge føler oss mest sikre på. Med alle forbehold.

Sannsynlighet for MGP deltakelse i 2020: 73%

Sosiale medier: https://www.facebook.com/tonedamli/

Instagram: https://www.instagram.com/iamtonedamli/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1FVIussEvC43HZnVOY7Zjs?si=Kw1Fyq_ARJOXYBsv5GKatw

Del:
Relaterte artikler