Tsjekkia: Her er årets finalister

De syv artistene som skal konkurrere i årets tsjekkiske finale, ble i dag offentliggjort!

Dette er finalistene:

  • Olga Lounová
  • Barbora Mochowa
  • Ben Cristovao
  • Pam Rabbit
  • Karelll
  • Elis Mraz & Cis T
  • We All Poop

Hvis du fulgte fjorårets utvelgelse, vil du kanskje dra kjensel på noen av navnene. Pam Rabbit deltok i 2019 med låten «Easy To Believe». Barbora Mochowa stilte også da – den gang med balladen «True Colors».


For det tsjekkiske publikum er Olga Lounová og Ben Cristovao mer kjente navn. Lounová har over 1500 konserter bak seg og har passert mange millioner visninger på YouTube. Hun var også oppvarmer for P!nk under en av hennes konserter i Praha.

Cristovao har tilhørt den tsjekkiske musikkscenen i ti år, og to av hans største hits har over 24 millioner visninger på YouTube. I september i fjor opptrådte han for et nesten utsolgt O2 Arena i London.

Karrelll er en relativt ny artist på den tsjekkiske musikkscenen, men han har allerede rukket å få en del fans.

En duo får vi også her, satt sammen av popsangeren Elis Mraz og rapperen Cis T. Sistnevnte har allerede sluppet 13 studioalbum. I tillegg er poprock-bandet We All Poop klare. Dette bandet skal være laget spesielt for Eurovision-utvelgelsen, og vil visstnok by på «planlagt tilfeldig punk-pop».

Låtene slippes 20. januar. Deretter vil publikum få muligheten til å stemme på sin favoritt via den offisielle Eurovision-appen. Denne kan du laste ned HER.

I tillegg skal en internasjonal jury gi sine stemmer.

Tsjekkia fikk en 11. plass i fjor med låten «Friend of a Friend», som bandet Lake Malawi fremførte.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien