592 000 så lørdagens delfinale

Raylee har på fire uker greid å bli strømmet en million ganger på Spotify. Foto: Mandy Pettersen / escNorge

Med hard konkurranse fra «Hver gang vi møtes» på TV 2, var det 592 000 seere som valgte å få med seg første delfinale i MGP.

– Den første delfinalen av Melodi Grand Prix samlet i snitt 592.000 seere på den 1,5 timer lange sendingen. Dette ga en markedsandel på 44%, som er en litt høyere andel enn semifinalene i 2014. Flest seere var innom rundt kl. 21 på kvelden, da «Hver gang vi møtes» på TV2 var over og litt før kåringen av vinneren av delfinalen, sier Maren Eline Fossan i NRK Analyse.

Til sammenligning hadde «Hver gang vi møtes» et snitt på 465.000 seere på sin premiere. Det var en nedgang fra fjoråret, da programmet trakk 578.000 seere.

Prosjektleder og musikkansvarlig for MGP, Stig Karlsen, er svært godt fornøyd.

– Dette er fantastiske tall. MGP slutter aldri å engasjere. I sitt sekstiende år er MGP fortsatt musikkunderholdningens store flaggskip. Ny norsk musikk, flotte artister, pyro og konfetti er i skuddet som aldri før, sier han.

Teknikken skjerpes

I år valgte NRK å droppe de tradisjonelle telefonstemmene til fordel for kun stemming på NRKs nettsider. Noe som ikke gikk helt uten problemer. Lørdag kveld kunne redaksjonssjef i NRK Underholdning, Eirik Ingstad, fortelle om et stort trykk på systemet og enkelte feilmeldinger. På Facebook-sidene til NRK Underholdning var det flere som kommenterte at de hadde problemer med å stemme i den første duellen mellom Geirmund og Lisa Børud.

Nå blir den tekniske kapasiteten skjerpet til neste delfinale.

– Engasjementet var langt større enn vi hadde turt å håpe på, så derfor dobler vi den tekniske kapasiteten til lørdagens sending. Det jobbes nå med å sette inn tiltak på alle nivåer, slik at vi får eliminert oppstartproblemene, fortalte Stig Karlsen til VG mandag kveld.

– Vi opplever et voldsomt engasjement i folket, der også deltagelsen i form av stemmer og interaktivitet er svært stor. I år kan man vise sitt engasjement i form av å dele emojis via mobil til TV-skjermen, og under første sending ble det klikket frem over 13 millioner hjerter og likes. Nå gleder vi oss til en ny lørdag med musikkfest for hele landet, sier Karlsen.

Det var Raylee med låten «Wild» som stakk av med finalebilletten til Trondheim lørdag kveld, etter en duell med Lisa Børud. Nedenfor kan du se igjen opptredenen hennes.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien