Christer Björkman med flere detaljer rundt American Song Contest!

Christer Björkman har avslørt flere detaljer om den planlagte «American Song Contest», inkludert dens likheter med Melodifestivalen.

Eurovision fortsetter å gjøre innhogg utenfor sine egne europeiske grenser, så nå vil rett og slett USA ha sin egen versjon av Eurovision kalt «American Song Contest».

Christer Björkman forklarte på podcasten «Schlager Profilerna», at konkurransen vil omfatte elementer av både Eurovision Song Contest og Melodifestivalen. Christer forklarte at på grunn av antall stater i USA, vil konkurransen bli avholdt over flere uker. Videre vil konkurransen reise over hele USA i løpet av showets varighet, før de tilbringer de siste to ukene på ett sted.

Dette vet vi så langt om American Song Contest

  • Hele ti kringkastere ønsker å avholde en første utgaven.
  • Det er ikke bekreftet, men rykter går om en første utgave i 2021.
  • Produksjonsselskapet «Brain Academy» har rettighetene på en Amerikansk versjon av Eurovision.
  • Det er ikke avslørt mye om hvordan denne konkurransen vil gå for seg, men det vil enten bli stat mot stat eller by mot by.
  • Christer Björkman har splittet tiden sin mellom Sverige og USA for å ta konkurransen over havet.

”Fasen hvor vi er i nå, er hvordan man lager Eurovision slik at det passer i en amerikansk TV-sammenheng, fordi vi ikke kan flytte konkurransen direkte over. Hva/hvem konkurrerer i Amerika? Er det statene, eller byene, eller er det artistene? Vi er i midten av dette arbeidet, og når vi tror vi har et konseptet, da vil vi gå ut med det. «

Peter Settman

Hva tenker du om en Amerikansk versjon av Eurovision? Og hva tror du blir best? Stat mot stat? By mot by? Eller artister mot artister? Del gjerne din mening med oss på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien