Her er årets ukrainske artister

16 artister skal konkurrere om å representere Ukraina i Rotterdam.

Den ukrainske kringkasteren UA:PBC har i samarbeid med den kommersielle tv-kanalen STB plukket ut 16 artister til årets utvelgelse. Nedenfor kan du lese mer om hvem de er.

Assol

Startet i showbusiness i en alder av 5 år, og har vært semifinalist i den ukrainske versjonen av The Voice. Låten hun skal synge har tittelen «Save It». Nedenfor kan du høre en tidligere låt av henne.

CLOUDLESS

Boyband som ble veldig populære i hjemlandet i 2017 med låten Mizh Svitamy. Låtene deres blir ofte brukt i ukrainske Tv-serier og show. Deres låttittel er «Drown Me Down».

David Axelrod

David er en kjent sanger, musiker og låtskriver i hjemlandet. Han har også vært med i The Voice. Nedenfor kan du se ham gjøre sin tolkning av Sam Smiths «Writings on the wall».

Elina Ivashchenko

Har vunnet de ukrainske versjonene av X Factor og The Voice Kids. Hun er også radioprogramleder og stemmecoach.

https://www.youtube.com/watch?v=JQuO4qZCKA8

FO SHO

Et afrikansk-ukrainsk hip hop-prosjekt som ble startet tidlig i 2019. Består av søstrene Betty, Miriam og Siona Endale.

GARNA

Dette er prosjektet til sangeren Aliona Levashova i samarbeid med produsent Oleksii Khorolskyi. Aliona synger også vanligvis med symfoniorkesteret Prime Orchestra. Låten «Who We Are?» skal være hennes bidrag i år, og denne er allerede sluppet på YouTube.

GIO

En ung popmusiker som har deltatt i X Factor og The Voice. Han har også opptrådt med orkesteret Lords of The Sound.

Go-A

Dette er et band som kombinerer ukrainsk vokal, moderne dansebeats, afrikanske trommer og kraftige gitarer.

Jerry Heil

En ung sanger og låtskriver. Hun har blitt nominert til en rekke priser i hjemlandet, og også fått noen utmerkelser – som «Årets gjennombrudd» på Jager Music Awards. Hennes låt «OKHRANOTMENA» er en hit med 14 millioner treff på YouTube.

Katya Chilly

Er en kjent ukrainsk sanger, musiker og låtskriver som har vært trekkplaster på mange musikkfestivaler. Hun har gitt ut 5 album, hatt over 1000 konserter i hjemlandet og mer enn 40 konserter i Storbritannia.

KHAYAT

En ung artist og låtskriver som opererer innenfor folktronica-sjangeren. Han var semifinalist i fjorårets nasjonale utvelgelse. Etter det slapp han sitt debutalbum «KHMIL».

KRUTЬ

Maryna Krut er sanger og trakterer også det tradisjonelle instrumentet bandura. Hun representerer ofte Ukraina ved ulike festivaler og forestillinger.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure

Dette er prosjektet til elektronika-bandet MOONZOO og den amerikanske rapperen F.M.F. Sure. Debutalbumet til MOONZOO, som ble sluppet i 2018, ble plukket ut som en av de beste utgivelsene det året i ukrainsk media.

[О]

Indiepop-band som har vunnet prisen ‘Årets Hit» på radiokanalen Kiss FM De har opptrådt på et 20-talls festivaler, deriblant White Nights, Atlas Weekend og Waves Vienna.

Foto: UA:PBC

Oleksandr Poriadynskyi

Sanger, låtskriver og den yngste vinneren av X Factor i Ukraina.

TVORCHI

Et ungt band. Deres låt «Believe» gikk inn på Topp 10 på den ukrainske Google Play-listen.

Vidbir 2020 vil bestå av to semifinaler, som foregår 8. og 15. februar. Finalen er 22. februar.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien