Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Gunn-Bente E. Pedersen

Velkommen til escNorges sin serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien presenterer vi i escNorge noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Nå er det dags for å slå av en prat med Gunn-Bente E. Pedersen!

Navn: Gunn Bente E. Pedersen
Alder: 36
Skole: Barne- og ungdomsarbeider i Barnehage
Hobby/Fritid: Lese, synge i kor, diverse håndarbeid, være sammen med mann og barn.

Gunn-Bente, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– Polens bidrag i 1994 «To nie ja». De høye tonene på slutten gir meg alltid gåsehud. Jeg er også ekstremt glad i «Hajde da ludujemo» fra 1990, «Avrei Voluto» fra 1989 of «My star» fra 2000.

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– «If» med Leif Anders Wentzel fra MGP 2000.

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– 1991. Mange bra sanger. Topp 4 hadde fortjent en seier alle sammen. Morsomme (egentlig litt dårlige) programledere. Og en veldig spennende avstemning.

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– 1994. En stor sending fra Spektrum som gjorde inntrykk på 11år gamle meg. Jeg og søstrene mine lærte oss alle sangene og fremførte for familien vår. «Casanova» og «Mor» var mine favoritter den gang da. Jan Teigens «Gi alt vi har» og Tor Endresens «Aladdin» er noen av de mindre kjente sangene deres, men likevel noe av det beste de har deltatt med. Og vinneren «Duett» er jo bare helt fantastisk.

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Jeg er for ung til å huske Bobbysocks’ seier så for meg er Norges seier i 1995 med «Nocturne» veldig stort. Og selvfølgelig Rybaks seier og å møte opp på Gardermoen dagen etterpå sammen med tusenvis av andre glade og stolte nordmenn.

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Den magiske stemningen i Spektrum da Rybak vant. Jeg har vært i publikum på MGP 17 ganger, men det har aldri kokt sånn hverken før eller siden. Skjønte da at noe stort var på gang.

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– Pave Johannes Paul ll sa «Av alle uviktige ting i verden, er fotball det
viktigste» For meg gjelder dette om MGP/ESC. Det er mye annet i livet som betyr mer enn MGP/ESC, men det er den viktigste hobbyen min.

Hvorfor er du fan av MGP/ESC? Hva liker du med MGP/ESC?
– Fordi jeg er fan av hele pakken med musikk, ulike land, språk og kulturer som møtes, underholdningen og spenningen og ikke minst det å dele en interesse med andre fra omtrent hele verden.

Når ble du fan av MGP/ESC? Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Jeg ble først fascinert som 5åring i 1988 da foreldrene mine hadde tatt opp ESC på video. Jeg så på igjen og igjen. Familien min har alltid kommet sammen, spist smørbrød og kaker og sett på ESC. Det har alltid vært et av årets høydepunkt. Etter Norges seier i 1995 klarte jeg å få ei venninne til å bli interessert også. Fra ca år 2000 med internett og senere youtube og facebook har interessen min vokst for hvert år. Det å kunne se på gamle finaler, se andre lands nasjonale finaler, høre på sanger når som helst og bli kjent med andre fans betyr mye.

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– At det noen ganger blir politisk selv om det ikke skal være det.

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Skulle gjerne hatt livemusikk og orkester igjen.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Håper ESC består i mange år til og at det ikke blir for stort. Vi trenger ikke mange nye ikke-Europeiske land med. Utvikling er bra, men jeg håper ikke konseptet endres mye. Jeg liker det som det er.

Favorittvinner i MGP og ESC?
– Av alle ESC-vinnerne tror jeg faktisk jeg velger meg årets vinner. «Arcade» var favoritten min fra starten av og jeg hører mye på uten å gå lei. Av Norske vinnere er «A monster like me» den beste.

Vi takker Gunn-Bente E. Pedersen for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Gunn-Bente? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Det er mange i køen før deg, men du kan sende inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og si gjerne litt om deg selv også!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien