Dette kan vi vente oss i den siste delfinalen fra nord

Om ei drøy uke feirer vi den siste delfinalen i årets MGP. Der skal Tone Damli framføre sin direktekvalifiserte låt «Hurts Sometimes», i tillegg til de fire artistene fra Nord-Norge som skal konkurrere. Vi har som vanlig snoket litt rundt for å se sannsynlige, og kanskje ikke så sannsynlige navn.

Det er noen navn som nevnes både i lokale medier, og på ulike instagram-konti. I tillegg er det noen artister som kommer med små hentydninger og hintinger som i alle fall ikke gjør dem usannsynlige.

Her er noen navn som vi antar som ganske sannsynlige som deltakere.

Kevin Boine. Kevin er en samisk rapper, som kom til semifinalen i Norske Talenter i 2015. Hans låter ligger i skjæringspunktet mellom pop, rap og det vi kan kalle russelåter. Det er mye øl, festing, party, damer og denslags i de fleste låter han har gjort suksess med.

Elin and The Woods. Deltok i MGP 2017 med «First Step in Faith», og var før finalen stor forhåndsfavoritt på odds og meningsmålinger, men det var JOWST som snappet seieren. Gruppa består av Elin Kåven, samisk musiker og låtskriver, og Robin Lynch, musikkprodusent og låtskriver som blant annet var en av bakmennene på «I Feed You My Love», som kom på fjerdeplass i Eurovision for Norge i 2013.

Sandra Lyng. Hennes navn har blitt nevnt flere ganger, og ble kanskje enda mer aktuelt da hun var intervjuet i publikum under den østnorske semifinalen som en god venninne av Kim Wigaard. Måten hun svart på her om hun kunne være aktuell for MGP har ikke dempet spekulasjonene.

Jenny Jensen. Det har lenge versert rykter om en veteran av denne typen i årets MGP. I dag ble det, muligens ved en liten feil, lagt ut info om at nordlendingen Jenny Jensen kommer med ny musikk på mandag, og at hun da skal gjeste Nitimen. Selvsagt kan dette være tilfeldige sammentreff. Men vi velger å sette Jenny opp på lista over sannsynlige deltakere.

Av de mer usannsynlige navnene, men som ikke helt kan avskrives kan vi nevne:

Ær ling. En visekunstner med base i Hamarøy. Han har gitt ut plater nesten hvert år siden 1990-tallet, og har spilt i mange ulike band.

– Agnete Johnsen. Fra Nesseby i Troms og Finnmark. Deltok for Norge i 2016, og ble rammet av sykdom i oppkjøringen til Eurovision. Norge greide ikke å kvalifisere seg det året. Agnete gjorde stor suksess med gruppa The Blacksheeps, som også har deltatt i MGP.

Steffie Jo Buui. Fra Leknes i Nordland. Gjorde stor suksess i The Voice høsten 2019, og fikk stående applaus fra samtlige i sin blind-audition. Hun var vokalist i Bodø-bandet «Wildwodd» tidligere, men har siden 2016 jobbet med musikkproduksjon og soloproduksjoner.


Bats of congress. Dette er et indie rockeband som består av musikere mad bakgrunn fra store deler av Tromsøs musikkliv. Spilte på Aronsenrocket sommeren 2019. Musikken flirter litt med soul, filmmusikk og bruker ganske store arrangementer i rocken sin.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien