escNorge vurderer: Delfinale Vest-Norge

Foto: NRK

Her er vår vurdering av låtene fra den fjerde delfinalen, hvor Mangus Bokn, Hege Bjerk, Oda Loves You og Nordic Tenors deltar.

«Over the Sea» – Magnus Bokn

Endre Fagervold
I en god delfinale tror jeg nok at denne sangen står som vinneren på lørdag. Dette er en låt som kommer til å treffe ekstremt mange mennesker. Magnus Bokn har en utrolig stemme som virkelig er behagelig å høre på. Her får jo også Magnus hjelp av tidligere Eurovision-deltakere, så kvaliteten sier jo seg selv at dette blir bra. Her har vi en country-pop/folkelig stil som man bare blir glad av. Selv om dette ikke er min personlige favoritt for denne lørdagen, tror jeg nok at den kommer til å stikke av med billetten til Trondheim. Men så er det noen opptredener på lørdag som må gjøres først da.

Charlotte Sissener
Dette er min favoritt i denne delfinalen. En helstøpt produksjon med flott vokal og nydelig felespill. Skiller seg positivt ut. Nå er jeg bare spent på hvordan dette blir på scenen!

Christian Jacobsen
Dette bidraget er et veldig hyggelig bekjentskap. Her flørtes det med country, irsk folkemusikk og «fest på lokalet» skrevet og produsert av JOWST, og med Alexander Rybak og Alexander Walmann som bidragsytere. Med andre ord et musikalsk team som sammen med Magnus og hans kule framtoning og behagelige stemme kan få nettopp denne låta til finalen i Trondheim. Personlig er dette melodiøse lydbildet min favoritt i lørdagens semi. Dette er en låt hvor det skjer noe, her har man tydelige vers og refreng, modulasjoner og det hele har en sangbar melodi. Hva mer kan du ønske deg i en MGP-finale? 

André Thomassen Haugen
Magnus er heldig. Her har han to låtskrivere jeg bare elsker med på låta. Alexander Rybak og JOWST! Låten fenger meg veldig, og det er en låt jeg liker godt. Likevel så synes jeg ikke den er noe «wow» som flere andre mener. Den har et flott Rybak-preg, og er en låt jeg gjerne ser til finalen. Denne kan bli veldig bra live. Det håper jeg!

Anders Tangen
Dette er koselig. Veldig koselig. Litt irsk-norsk forbrødring over the sea. Men over sjøen svever Alexander Rybak veldig tydelig. I en semifinale hvor jeg synes det er vanskelig å finne en låt jeg bare virkelig elsker, så er denne den som kommer nærmest. Fordi jeg synes den er koselig og fengende. Matt i escUnited kalte dette for et komfortabelt teppe. Noen ganger er det det vi trenger. 

Mandy Pettersen
Åå for en deilig låt dette er! Har hørt den om og om igjen, uten å bli lei. Låta gir meg lyst til å reise på ferie med anlegget på full guffe i bilen, vinduene nede og kjenne vinden rive i håret. Den gir en følelse av frihet og jeg syns felepartiene er friske og gir låta en lekenhet jeg har savnet i mange av årets bidrag. Jeg håper Magnus får det showet denne låta fortjener, for dette er min soleklare favoritt til å ta seg videre til Trondheim.

Alexander Gjørøy
Den beste låten fra Vest-Norge, uten tvil! Låta kan nok sanke noen ekstra stemmer på grunn av Rybak og JOWST, men det har den uansett fortjent. 3 minutter er alt for lite. Denne gode blandingen av sjangere treffer meg rett i hjertet.

«Pang» – Hege Bjerk

Endre Fagervold
Hege Bjerk kommer her med en sprek sang som jeg virkelig liker. Her også med en tematikk som er veldig viktig. Jeg får veldig Bendik-vibber, og det er virkelig positivt. De siste åra har jeg synes det har vært vanskelig å sende låter på norsk i Eurovision. Her overbeviser Hege Bjerk meg om at det virkelig kan gå an! Jeg synes at denne sangen har noe i denne konkurransen å gjøre, så er jeg veldig spent på å se om den kommer helt til topps. Uansett er det en låt som bør bli fremført på en scene! Lykke til på lørdag, Hege!

Charlotte Sissener
Først og fremst synes jeg det er bra med flere låter på norsk! Og jeg liker elektropop-lydbildet her. For min del er det nok imidlertid versene som utmerker seg mest, de er litt forførende og mystiske, men synes ikke at refrenget når helt opp til det versene lover.

Christian Jacobsen
Hege Bjerk er for meg et nytt bekjentskap. Med låta «Pang» tar hun sine første steg inn i MGPs forunderlige verden. Her er det musikalsk interessante vers med en slags oppbygging til et refreng som igjen ikke blir et refreng, men en repeterende og ensformig strofe bestående av ordet «Pang». Mellomspillet før siste refreng og avslutningen liker jeg veldig godt, og alt i alt blir dette en moderne og interessant produksjon. Det gis herved plusspoeng for at låta synges på norsk. «Pang» er det bidraget jeg liker best sammen med «Over the Sea», men holder en knapp på sistnevnte da den blir mer allemannseie og har større sjanse til å høste stemmer.

André Thomassen Haugen
Denne låten elsker jeg og hater på akkurat samme tid. Er ett eller annet jeg ikke liker med låten, samtidig som det er masse jeg liker. Greier ikke sette helt ord på det. Refrenget er jeg ikke så begeistret for, men versene funker fint. Da har jeg i alle fall satt noen ord på det. Denne kommer nok ikke til finalen, men blir nok å gjøre det bra live. Spent på sceneshowet på denne!

Anders Tangen
Hege skal ha 100 poeng av 100 mulige for å ta opp et så alvorlig tema som spisesforstyrrelser og depresjon i MGP. Med tanke på jula vi har bak oss, så blir denne låta ekstra sterk. «Det kommer nærmere og nærmere til det sier pang». Det er ingen behagelig låt. Men det er da heller ikke temaet. Derfor henger denne låta på greip. Men det er ikke en låt jeg kan si jeg liker å høre på. Til det er den for konfronterende. Likevel, de fleste utenlandske reaksjonsvideoene jeg har sett har denne på topp, og den leder på oddsen. Så det kan tyde på at de som ikke forstår teksta tar låta lettere til seg. For meg er dette fiberkost blant mye lettfordøyelig. Og det trengs. Selv om det ikke nødvendigvis er det jeg forsyner meg først av.

Mandy Pettersen
Spennende lydbilde, og det er gøy med et skikkelig originalt bidrag og plusspoeng får hun for å synge på norsk! Der jeg sitter nysgjerrig og hører på versene så er derimot refrengene litt masete for meg, så jeg håper det endrer seg når jeg får se denne live på lørdag.

Alexander Gjørøy
Masete og rotete er vel stikkordene her. Jeg er spent på hvordan denne blir mottatt av publikum på lørdag, for det tror jeg kan gå begge veier. Enten så liker man den eller så liker man den ikke, og jeg heller vel mest mot det siste.

«Love Who We Love» – Oda Loves You


Endre Fagervold
Her er nok min favoritt for denne uka. Og det er nok på grunn av sjangeren og budskapet i sangen. Og for meg så er budskapet om at alle skal få elske hvem de vil elske noe som står sterkt! Dette er en fengende låt, som er ekstremt lett å få på hjernen. Det er mye repetisjoner i låta, men det ser jeg ikke her som negativt. Oda avslutter låta med en modulasjon som jeg digger. Håper det blir like bra live på lørdag! Dette er en låt som kunne slått an som fotball-VM låt og ikke minst til Pride. Jeg er veldig klar til å ta med denne sangen til årets Pride-tog! Takk for en fantastisk sang! Oda, I love you!

Charlotte Sissener
Det er en del låter som er finest i versene, og det er også denne et eksempel på. Synes den bygger seg veldig fint opp, men så… «We love who we love» og oh-oh-oh-oooooh-refrenget blir gjentatt litt i overkant. Men den setter seg jo på hjernen, og det er helt klart denne låta som innbyr til mest feststemning.

Christian Jacobsen
Oda har blant annet vært med og skrive låter for Marcus og Martinus og Alan Walker. Låta høres mere ut som noe de førstnevnte kunne ha sunget, og er en enkel fjortisparty-poplåt. Dette er enda en låt «uten» refreng, kun en masete og repeterende melodilinje med teksten «We Love Who We Love, ooh» som gjentas og gjentas. De rolige versene, som er melodiøse, står i grell kontrast til det gjentagende stresset som liksom skal være refrenget og høydepunktet. Jeg tror ikke dette er låta som vender seg til majoriteten av de som stemmer, og jeg regner den som ganske sjanseløs for en plass i finalen. Det som skal roses her er Odas stemme, pågangsmot og meritter etter Idol i 2006. Hun har virkelig stått på for å sette et avtrykk i norsk popindustri, og hun har sikkert en lysende framtid innenfor bransjen om hun bare får tyggegummipoppen ut av hodet og satser på et mer bredspektret publikum.

André Thomassen Haugen
Denne liker jeg! Denne fenger, og jeg greier sjeldent å sitte stille når denne låten kommer på øret. Kanskje litt repetitiv, men det går fint når låten ellers er ganske fengende og flott! Oda synger veldig fint, og håper at hun gjør det samme live. Denne kan fort ta seg til finalen!

Anders Tangen
At Oda har utdannelse i låtskriving og har levert låter til Alan Walker og Markus og Martinus skjønner vi her. For denne dama vet hvordan du setter elementer sammen til et refreng, og et vers som setter seg fast på hjernen og blir der. Jeg har i dag, litt ufrivillig, gått rundt og hatt refrenget i hjernegangene. Det er nesten irriterende. Det litt gamle, men geniale, mystiske grepet med å lage en «bridge» hvor hun synger et baklengsbudskap har hun fått plass til. Lurer på hvor mange som tar bryet med å prøve å få spilt låta baklengs. Dette blir nok et fargerikt og livat show!

Mandy Pettersen
Jeg får fart på danseføttene når jeg hører på denne, men det mangler allikevel en del trøkk før den når de høydene jeg forventer på slike up-tempo låter i MGP. Det blir også en smule repetitivt, men satser på at det ikke blir like tydelig om vi får det heidundrende showet som Oda har lovet på å skape på scenen. Skulle den ikke gå videre til finalen vil det tydelige Pride-budskape sørge for at den kan leve videre i ESC-miljøet ut denne sesongen.

Alexander Gjørøy
Låta gir meg veldig lite. Det «eneste» jeg husker etter å ha hørt den er tittelen, som blir gjentatt litt for mange ganger. Et flott budskap burde kommet frem på en bedre måte. Men jeg kan forstå om det er denne som går videre, og jeg håper sceneshowet kan være med på å gi den et løft.

«In This Special Place» – Nordic Tenors

Endre Fagervold
Jeg nevnte for noen uker siden at Kim Wigaard og Maria Mohn sin låt, «Fool for Love», minnet meg om en sang tatt fra en Disney-film. Her har vi en sang som overgår det og treffer Disney-sjangeren enda mer. Denne sangen her tar virkelig kaka. Ingen tvil om at Nordic Tenors kan å synge, men klarer dette å hamle opp med de tre andre konkurrentene? Jeg har mine tvil – selv om jeg er sikker på at det finnes en del folk som kommer til å bli sjarmert i senk! Dog gleder jeg meg veldig til å høre låta på lørdag, og se om de klarer å fylle salen med sin røst. Lykke til!

Charlotte Sissener
Jeg har fått musikalfølelsen et par ganger før disse ukene, og når jeg hører denne får jeg den følelsen igjen. Tenorene har utvilsomt vakre stemmer, og med sin lange erfaring vil de definitivt levere stødig, men denne låten når dessverre ikke helt frem til meg.

Christian Jacobsen
Nordic Tenors er for meg mest kjent for sine julekonserter med Hanne Krogh, noe som sikkert er både stemningsfullt og vakkert. At de stiller i MGP er hyggelig, men at de og NRK satser på at nok en Disney-ballade skal gå til topps er for meg ganske utrolig. Sist Norge sendte noe liknende, «My Heart Is Yours» med Didrik Solli-Tangen, kom vi på 20. plass på hjemmebane. Hadde Norge måttet kvalifisere seg i Eurovision det året hadde vi nok ikke vært i finalen. «In This Special Place» er en skikkelig smørklissete og pompøs låt som gutta i Nordic Tenors synger bra, men som mangler originalitet og sender tankene til helt andre lerret en backdroppene på Eurovision-scenen. Nordmenn elsker denne type klisjéer som låta er, og jeg ser ikke bort i fra at den kan kapre en finaleplass. For meg personlig er det kveldens mest uinteressante låt. Skal man hoppe etter italienske Il Volo bør man satse mye kraftigere på hoppkanten og få til et bedre nedslag enn dette.

André Thomassen Haugen
Her vet jeg ikke helt hva jeg synes. Den blir kanskje for kjedelig i starten for min del, men hjelper kanskje litt når den tar seg litt opp utover låten. På en annen side så er den ganske vakker, og noe jeg kan nyte å høre på. Er veldig spent på denne live. Tror kanskje denne kan bli fantastisk live, og gi gåsehud. Men hvem vet? Vi får vente å se! En ting er sikkert. Nordic Tenors vet å synge!

Anders Tangen
Assosiasjonene går i helt andre retninger enn til en showscene. Assosiasjonene går til filmlerretet. Men lerretet er tomt. For jeg har ingen film å henge denne låta på. Dermed blir den hengende i løse lufta, eller enda verre. Den ramler til bakken med et plask. Ikke er det veldig imponerende opera her heller. Så er det jo ikke fælt heller. Mirakler har skjedd før når låter har blitt framført live. Så jeg må vente til lørdag med å være helt kategorisk i bedømmelsen. 

Mandy Pettersen
Kveldens store Disney-ballade, men ikke en ballade som gir meg gåsehud eller tårer i øyekroken, dessverre. Guttene kan å synge, men låta er alt for forutsigbar og uoriginal. Vi har hørt dette så alt for mange ganger før, her trengs det et massivt løft på scenen for å gi meg noe som helst.

Alexander Gjørøy
En flott ballade, med et vakkert fremført refreng. Dessverre for de flinke gutta i Nordic Tenors tror jeg ikke denne vil gå videre. Den blir for vanlig, og skiller seg ikke nok ut.

Hvem som har skrevet låtene, og alt du trenger å vite om MGP 2020, finner du her. Øverst til høyre i artikkelen finner du vårt Spotify-album med alle låtene. Følg escNorge på Facebook og si din mening om låtene der!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien