Her er Danmarks ti finalister

Nå er det avgjort hvilke ti artister vi får se igjen i finalen 7. mars.

Bli kjent med låtene og artistene nedenfor!

Ben & Tan – Yes

Duoen Ben & Tan består av 17 år gamle Benjamin Rosenbohm og 22 år gamle Tanne Amanda Balcells. De to traff hverandre da de begge deltok i den danske versjonen av X Factor. «Yes» er skrevet av Emil Adler Lei, Jimmy Jansson og Linnea Deb.

Benjamin Kissi – Faith

Benjamin har vært en del av bandet Electric Gypsies og senere gruppen Are We Brothers? Han har også gitt ut to soloalbum. På Grand Prix-scenen skal han synge «Faith», som han har skrevet selv i samarbeid med Gisli Gislason og Frederik Tao Nordsøe Schjoldan.

Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig

19 år gamle Emil Vestergaard Klausen skal synge låten «Ville ønske jeg havde kendt dig». Han har skrevet den selv sammen med Gavyn Matthew Bailey, Esben Svane og Tim Schou. De to sistnevnte kjenner vi fra gruppen A Friend In London, som vant den danske Melodi Grand Prix-finalen med låten «New Tomorrow» i 2011.

Isam B – Bølger

42 år gamle Isam B, med etternavnet Bachiri, ble kjent over hele Danmark da han i starten på 2000-tallet slo gjennom med rapgruppen Outlandish. Siden har han gått solo og fått hiter som «I Danmark er jeg født» og «Deep In The Shadows». Han var også en av låtskriverne bak «Should’ve Known Better» som Soluna Samay vant med i 2012. Låten «Bølger» er skrevet av Morten Woods, Babak Vakili, Troels Kampmann Kjær og Isam B selv.

Jamie Talbot – Bye Bye Heaven

31 år gamle Jamie Talbot ble kjent over hele Danmark da han deltok i X Factor i 2018. Der endte han på en annenplass. I finalen skal han synge låten «Bye Bye Heaven», som han beskriver som en radiovennlig og «meget liketil poplåt».

Jasmin Rose feat. RoxorLoops – Human

Jasmin Rose studerer til daglig på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. På scenen skal hun få selskap av beatboxeren RoxorLoops, som i 2011 representerte Belgia i Eurovision som en del av gruppen Witloof Bay. Låten deres «Human» er skrevet av Lise Cabble, som tidligere har stått bak Emmelie de Forests Eurovision-vinner «Only Teardrops», Grace Risch, Gavin Jones samt norske Erik Smaaland.

Kenny Duerlund – Forget It All

Kenny Duerlund er til daglig skuespiller. I fjor hadde han en hovedrolle i en oppsetning av musikalklassikeren «Evita». Låten «Forget It All» er skrevet av Henrik Tala, som var en av produsentene bak KEiiNOs suksesslåt «Spirit in the Sky», samt Mila Falls, Patrick Jean og Kenny Duerlund selv.

https://www.youtube.com/watch?v=6yGWZUdoNPQ

Maja Og De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle

Maja Og De Sarte Sjæle består av Maja Rudolph og Timo Mastrup-Andersen. Duoen har tidligere deltatt i DR’s KarriereKanonen, som skaffet dem deres første platekontrakt og førte til radiohiten «Uden dig». De deltar med låten «Den eneste goth i Vejle», som de selv betegner som «en skilsmissesang sett fra barnas perspektiv».

Sander Sanchez – Screens

23 år gamle Sander Sanchez bor i København, hvor han studerer musikkvitenskap på Københavns Universitet. Hans Grand Prix-bidrag «Screens» handler om tendensen til å leve mer gjennom skjermen enn ute i virkeligheten. Låtskrivere er Jonas Thander, Liam Craig og Christopher Wortley.

Sys Bjerre – Honestly

Sys Bjerre er kjent i Danmark for hits som «Malene» og «Alle mine veninder». Hun slo gjenom i 2008, og har gitt ut fire studioalbum. Hennes låt «Honestly» handler om klimaforandringene og er skrevet av Lasse Lyngbo og Sys Bjerre selv.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien