Eden Alene for Israel!

I Israel har det i kveld vært finale av «HaKochav Haba» (The next star for Eurovision). Vinneren som gikk av med seieren var Eden Alene som vil representere Israel i Eurovision Song Contest i Rotterdam!

Etter flere uker med auditioner og show tok endelig finalen plass i kveld. Her deltok fire finalister. Dette var Ella-Lee Lahav, Orr Amrami-Brokman, Eden Alene og Gaya Shaki.

Se Eden Alene fremføre låta «Power» her:

Eden Alene vant etter at dommerene og seerne ga henne 260 poeng. Ella-Lee Lahav fikk 182 poeng og Orr Amrami-Brokman fikk 158 poeng. Gaya Shaki gikk ut av konkurransen i den første fasen av finalen. Eden Alene var favoritten i finalen til både dommerne og seerne.

Ella-Lee var forhåndsfavoritt til å vinne hele konkurransen, men røyk på fremførelsen under finalen. Det ryddet veien for at Eden Alene skulle ta til seg seieren!

Sangen som Eden skal synge i Eurovision vil bli valgt under et program som skal gå den 3 mars. Dette programmet heter «The next song for Eurovision». Her skal Eden fremføre 4 sanger som den israelske kringkastningen KAN har valgt. Etter Eden Alene har fremført disse sangene skal publikum og dommere velge hvilken sang som er den beste, og som Eden Alene skal synge for årets Eurovision i Rotterdam.

Da er artisten valgt! Så blir det spennende å se hva låta blir! Hva synes du om Eden Alene?

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien