8. februar: dette skjer i morgen

I morgen er det en STOR dag for Eurovision-fansen. 4 land skal finne sin representant til Eurovision Song Contest i Rotterdam. Samtidig er det 5 land som skal ha semifinaler. Her er det bare å holde tunga rett i munnen, så skal vi i EscNorge prøve å lose alle gjennom på hva som skal skje i morgen!

Australia:
Klokken 1030 norsk tid er Australia Decides 2020 i gang med sin finale der de skal velge sin artist og låt som de skal sende til Rotterdam i år. Her vil 10 artister kjempe, der artister som Motaigne og Vanessa Amorosi er med å kjempe om å bli Australia sin representant til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam.
Australia Decides 2020 kan du følge her.

Ukraina:
I morgen starter Ukraina med sin aller første av to semifinaler av den ukrainske utvelgelsen – VidBir. Konkurransen starter klokken 1800. Her vil 8 delta og kjempe om 3 finaleplasser. I denne semifinalen vil artister som Jerry Heil og Assol delta. Så får vi se i morgen hvilke 3 låter som går videre til finalen!
Vidbir – semifinale 1 kan du se her.

Norge:
I morgen klokken 1950 er vi klare for Norge sin aller siste delfinale. Her er det låter fra Nord-Norge som vil bli representert. 4 låter skal kjempe om en finaleplass, mens en forhåndskvalifisert artist skal fremføre sin sang. Så blir det spennende å se hvem som tar den aller siste billetten til finalen av Melodi Grand Prix i Trondheim!
Følg delfinale 5 – Nord-Norge her.

Sverige:
Klokken 2000 setter Sverige i gang med sin andre semifinale av Melodifestivalen. Denne semifinalen vil være i Gøteborg. 7 artister skal kjempe om to finaleplasser og to plasser til «Andra chansen». To av favorittene til denne semifinalen er Anna Bergendahl og Paul Rey.
Følg semifinale 2 av Melodifestivalen her.

Litauen:
Et land til setter i gang med sin 2 semifinale i morgen klokken 2000, nemlig Litauen. Etter å ha hatt tre kvartfinaleheat og en semifinale er det nå klart for den aller siste semifinalen. Evgenya Redko har trukket seg fra semifinalen som gjør at 8 artister skal delta. Fire av disse vil gå til en finale.
Følg semfinale 2 i Litauen her.

Latvia:
I morgen klokken 2025 er vi klare for finalen av den latviske utvelgelsen «Supernova». Her har en jury valgt ut 9 finalister som skal delta. Her har de også bestemt at de i år at det ikke skal være noen jury og at de skal la seerne få bestemme 100% selv hvem som skal vinne og få representere Latvia til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam.
Følg Supernova-finalen her.

Italia:
San Remo festivalen er en av Italia sine høydepunkt i året. Festivalen har holdt på siden tirsdag, og i morgen er det endelig duket for finalen av San Remo. Finalen starter 2035. 24 artister deltar, og blant favorittene har vi artistene Elodie, kjenningen Fransisco Gabbani og Diodato. Hvem kommer til å vinne San Remo og representere Italia til årets Eurovision?
Følg San Remo 2020 her.

Island:
I morgen klokken 2045 går startskuddet i Island og de setter i gang med årets Söngvakeppnin. Den aller første semifinalen går av stabelen, og her vil 5 artister kjempe om å gå videre til finalen. Finner vi årets Hatari?
Følg med Söngvakeppnin – semifinale 1 her.

Malta:
Så var det Malta. Utvelgelsen i Malta består av sangkonkurransen X-Factor, og i morgen klokken 2050 er det på tide med å finne vinneren av konkurransen, der vinnerartisten får en billett til Rotterdam. I finalen i morgen er det igjen 4 artister som kjemper om seieren.
Følg finalen av X-Factor Malta her.

Lurer du på hva som vil skje videre i de neste ukene kan du sjekke ut vår kalender her.

Hva skal du få med deg i morgen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien