Anna Bergendahl og Dotter til finalen etter delfinale 2 i Melodifestivalen 2020

Sveriges Television har i kveld avholdt den andre delfinalen i Melodifestivalen 2020. Kveldens vertsby var Gøteborg, og arrangementet ble avholdt i Scandinavium Arena. Tradisjonen tro så stilte opptil flere gjengangere i konkurransen på kveldens scene, blant annet Anna Bergendahl og Linda Bengtzing. Bergendahl røk som mange husker ut av Eurovision i sin semifinale på Fornebu i 2010, mens Linda Bentgtzing i år stilte for sjuende gang i Melodifestivalen uten å komme med blant de fem bidragene som gikk videre til omstemming.

Kveldens delfinale ble ikke arrangert helt uten dramatikk under forberedelsene, tidligere i uken ble det kjent at Thorsten Flinck ikke fikk delta på grunn av en pågående sak hvor artisten er anklaget for trusler og skadeverk. Regelverket til Melodifestivalens tillater ikke at artister involvert i slike saker deltar i konkurransen, og det måtte derfor hankes inn en erstatter til kveldens konkurranse på kort varsel. Ikke ukjente Jan Johansen tok utfordingen, og fremførte i kveld «Miraklernas tid». Johansen deltok i Eurovision i 2005, og endte på en finfin tredjeplass med klassikeren «Se på mej». Johansen lyktes ikke med å komme seg til hverken finalen eller andre sjansen i kveld.

Direkte til finalen gikk til slutt Anna Bergendahl og «Kingdom Come» sammen med Dotter og «bulletproof» . Paul Ray og Mendez feat. Alvaresz Estrilla får et nytt forsøk på finaleplass i «Andra sjansen» som avholdes i Eskilstuna 29. februar.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien