ABBA med ny musikk i 2020!

Vinnerne av Eurovision i 1974, en av de mest populære gruppene i verden, svenske ABBA kommer med ny musikk i år, 2020. Det melder en av gruppens medlemmer Benny Anderson.

ABBA deltok i Eurovision i 1974 med låten Waterloo, i Brighton Dome i Storbritannia. Der vant de hele konkurransen og tok med seieren hjem til Sverige og hovedstaden Stockholm året etter der finalen ble arrangert i Stockholmsmässan.

Har gjentatte ganger sagt at de ikke skulle gjenforenes

Benny, Björn, Agnetha og Frida har alle sagt i flere år at ABBA ikke skal gjenforenes etter sin slutt i 1982, da hadde de kommet ut med sin siste låt «Thank You For The Music» i 1977. Nå er det ting som tyder på at dette skjer alikevel.

I 2018 sa ABBA at nå har det skjedd en gjenforening, og det har vært en viss aktivitet som har kunnet bekreftet ryktene. I 2016 opptrådte de for første gang sammen på et 50-års jubileumsarrangement, og de startet da med å planlegge en hologram-turné.

Da de annonserte for knappe to år siden at de hadde blitt gjenforent, så snakket de også om at det ville komme nye musikk. Det var planlagt at den nye musikken skulle komme ut i slutten 2018, men det skjedde altså ikke.

Kommer det endelig musikk nå i 2020?

For øyeblikket har det ikke vært stor aktivitet å spore fra gruppen, og lite har vært sagt og uttalt. Musikken som ikke kom i 2018, ble det snakk om at nå skulle komme i September eller Oktober 2019, uten at det heller skjedde. Nå er det altså snakk om at det kommer i 2020.

Sammen med den første kunngjøringen de gjorde så teaset de også tittelen på en kommende låt kalt «I Still Have Faith In You». De har ikke gitt noen garantier for et nytt album, men det skal være snakk om flere låter likevel. Så håpet er kanskje ikke helt ute for et nytt album. En annen låt som de har teaset litt om heter «Don’t Shut Me Down».

Men det påpekes av magasinet NME (New Music Express), at vi nå har noen flere løfter om nye låter i en ikke så alt for lang fremtid. Til ABBAtalk sa Benny Anderson «De kommer i år. Jeg tipper etter sommeren. Men jeg kan bare gjette, for jeg er ikke helt sikker. Men jeg vil tro det». Når han så ble spurt om det faktisk ville komme noe denne gangen så svarte Benny «Man skulle ikke love noe, men hvis jeg skulle bestemme selv, ville det være September. Jeg kan ikke ta den avgjørelsen alene. Men det er det vi sikter mot».

«De kommer i år. Jeg tipper etter sommeren. Men jeg kan bare gjette, for jeg er ikke helt sikker. Men jeg vil tro det.»

Benny Anderson, ABBA

Går du med en drøm å få se ABBA live?

Så selv om de tidligere har sagt gjentatte ganger at de ikke skal gjenforenes, så skal de altså det nå likevel. Dette er mest sannsynlig kun for å lagde disse nye låtene, og eventuelt et album. Dersom du drømmer om å få se ABBA live igjen, vil du trolig bli veldig skuffet. Da blir det isåfall som hologram på en scene. Og uansett hvor bra det blir, så vil det aldri bli det samme.

ABBA vant i 1974 Eurovision med låten Waterloo. Se finaleopptredenen her!

Hva tenker dere om at ABBA nå kommer med ny musikk? Blir det bra? Eller blir det en flopp? Er du i like stor ekstase som undertegnede? Del det gjerne med oss i escNorge på våre Facebooksider!

Skribenten, som ELSKER ABBA over alt på jord, ble også i full fyr og flamme over at musikalen MAMMA MIA! i 2021 settes opp på Folketeateret i Oslo. Så dersom du kunne tenke deg å høre flere av ABBA sine største klassikere på norsk, så vet du hvor du bør ta turen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien