Én låt er kjempestor odds-favoritt foran MGP

Foto: Alexander Gjørøy / escNorge

På lørdag avgjøres det hvem som skal være Norges representant i Eurovision i Mai. Internasjonale spillselskaper, og de som satser penger på hvem som skal vinne er ikke i tvil om hvem det blir. En av lørdagens finalister anslås nå å ha 42% sjanse for å vinne. Låta på andreplass anslås å ha 13% vinnersjanse

Etter at siste finalist ble klar sist lørdag famlet spillelskapene litt fram og tilbake og var turbulente. Men de siste par dagene har bettinglistene stabilisert seg og det tegnes et veldig tydelig bilde.

Ulrikke Brandstorp med låta «Attention» anslås å ha 42% sjanse for seier, med rundt 1,75 i odds. Det betyr at dersom du satser 100 kroner på at det er den seieren som samler flest stemmer på lørdag, så får du 175 kroner i gevinst.

På andreplass ligger nå Raylee med «Wild» med rundt 6 i odds. Så om du setter 100 kroner på den låta, så får du 600 kroner i retur. Har du is i magen og tør å ta en sjanse så kan du sette 100 kroner på Kristin Husøys låt «Pray for me». Den har nå 250 i odds. Det betyr at om du setter 100 kroner på seier til denne låta så får du hele 25 000 kroner i premie om den skulle vinne.

Bildet er ikke helt ulikt det vi så i fjor. Da var KEiiNO oddsfavoritt i dagene før finalen med 1,40 i odds. Det har likevel hendt før at oddsfavorittene ikke har innfridd når det virkelig gjelder. I 2017 lå Jowst på en sjetteplass på oddsen på morgenen den dagen finalen ble sendt, men kunne forlate MGP-arenaen med seierspokalen under armen utpå kvelden.

Forskjellen fra den gang i er imdlertid at i 2017 hadde ingen sett live-opptredenene da oddsen ble satt. I år har alle låtene blitt framført allerede.

Kikker vi på strømmetallene så er det Raylee som ligger et havområde foran de andre med låta «Wild» som er strømmen 1,3 millioner ganger på Spotify. Mens oddsfavoritten «Attention» er strømmet 165.000 ganger. Det er likevel veldig vanskelig å bruke strømme og salgstall som indikator for resultatet denne gangen, rett og slett fordi Raylee har hatt nesten seks uker ute på markedet, mens de ferskeste låtene kun har hatt noen dager.

Slik ser hele oddslista ut akkurat nå, klokka 18.40 torsdag 11.februar

  1. Ulrikke: «Attention» 43% antatt vinnersjanse
  2. Raylee: «Wild» 13% antatt vinnersjanse
  3. Didrik og Emil Solli Tangen: «Out of air» 12% antatt vinnersjanse
  4. Rein Alexander: «One last time» 11% antatt vinnersjanse
  5. Liza Vassillieva: «I am gay» 7% antatt vinnersjanse
  6. Magnus Bokn: «Over the sea» 6% antatt vinnersjanse
  7. Tone Damli: «Hurts sometimes» 5% antatt vinnersjanse
  8. Sondrey: «Take my time» 2% vinnersjanse
  9. Akuvi: «Som du er» 1% antatt vinnersjanse.
  10. Kristin Husøy: «Pray for me» 1% antatt vinnersjanse

Men odds er odds, sending er sending. Det har vi sette flere ganger før. Det skjer ofte noe med låter, artister og stemning i folket når det er selve finalen med 8000 feststemte publikummere i salen. Dessuten har noen låter endret sceneshowene sine, i tillegg til at seertallet normalt vil være bortimot doblet fra delfinalene, og da vil det komme mange nye seere til som ikke kjenner låtene like godt som oss fans. Da kan det dukke opp andre favoritter.

Del:
Relaterte artikler