15. februar: dette skjer i morgen

Foto: NRK

I morgen er det en STOR dag for Eurovision-fansen. 3 land skal finne sin representant til Eurovision Song Contest i Rotterdam. Samtidig er det 4 land som skal ha semifinaler. Her er det bare å holde tunga rett i munnen, så skal vi i EscNorge prøve å lose alle gjennom på hva som skal skje i morgen!

Ukraina:
I morgen har Ukraina sin andre semifinale av den ukrainske utvelgelsen – VidBir. Konkurransen starter klokken 1800. Her vil 8 delta og kjempe om 3 finaleplasser. I denne semifinalen vil artister som og Fo Sho og Khayat delta. Så får vi se i morgen hvilke 3 låter som går videre til finalen!
Vidbir – semifinale 2 kan du se her:

Estland:
Estland kjører i gang sin andre og siste semifinalen av årets Eesti Laul 2020. Denne semifinalen starter klokken 1830. Her skal 12 bidrag kjempe om de 6 siste finaleplassene. Finalen går 29 februar. Noen av forhåndsfavorittene er i denne delfinalen. Disse er Jaagup Tuisk og Uku Suviste.
Eesti Laul 2020 – semifinale 2 kan du se her:

Armenia:
Armenia er første land ut med å holde sin nasjonale finale denne kvelden. Denne starter klokken 1900. 12 deltakere kjemper om å få bli Armenia sin representant til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam. Athena Manoukian og Tokionine er noen av de som skal kjempe om seieren.
Se Depi Evratesil 2020 her:

Norge:
Så er vi klar for finalen av Melodi Grand Prix i Norge! Etter 5 delfinaler står 10 artister igjen i finalen og skal kjempe om å bli Norges representant i Rotterdam. Ulrikke er forhåndsfavoritten. Vi er klare for kvelden! Er du?
Se finalen av Melodi Grand Prix 2020 her:

Sverige:
Klokken 2000 setter Sverige i gang med sin tredje semifinale av Melodifestivalen. Denne semifinalen vil være i Luleå. 7 artister skal kjempe om to finaleplasser og to plasser til «Andra chansen». To av favorittene til denne semifinalen er Mohombi og Faith Kakembo.
Se semifinalen av Melodifestivalens tredje semifinale her:

Litauen:
Det siste landet som skal holde sin nasjonale finale er Litauen. Finalen starter klokken 2000. Etter å ha hatt tre kvartfinaleheat og to semifinaler er det nå klart for den aller siste finale. THE ROOP, Moniqué og Monika Marija er blant favorittene.
Se finalen av Pabandom iš Naujo 2020 her:

Island:
I morgen klokken 2045 holder Island sin andre semifinale av Söngvakeppnin. Her vil 5 artister kjempe om å gå videre til finalen. Finner vi årets Hatari? Favoritten i morgen er Iva.
Følg med Söngvakeppnin – semifinale 1 her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien