NRK: Stort engasjement skapte stemmekaos

Foto: NRK

Stort engasjement skapte stemmekaos sier NRK.

Denne saken er hentet fra NRK.

I følge undersøkelsene som NRK har gjort for å se på hva som er grunnen til at stemmesystemet ikke funket som det skulle på lørdag er her. Det store engasjementet med emojier underveis i sendingen lørdag, skapte en kjedereaksjon som gjorde at flere systemer gikk ned og skapte problemer for stemmegivingen.

Publikum og artistene reagerte kraftig da stemmesystemet ikke funket under finalen av Melodi Grand Prix lørdag. Etter sendinga gikk NRK ut med at det var 38 millioner emojier som tok knekken på systemet.

Til slutt valgte NRK å ta ned emoijene for å ha systemet klart til avstemmingen, men rakk ikke å gjøre dette tidsnok. Derfor gikk de til plan B der en folkejury på 30 personer valgte hvilke fire artister som skulle gå videre til neste runde. Dette ble Raylee, Kristin Husøy, Liza Vassilieva og Ulrikke.

NRK skal ha stresstestet at alt skulle gå som det skulle. NRK ble overrasket over at systemet gikk ned og setter nå i gang undersøkelser for å sikre at dette ikke skal skje igjen. Feilen som skjedde nå skal ikke være den samme som skjedde i den første delfinalen.

NRK skal videre evaluere prosessen, og finne ut hva som kan være de bakforliggende årsakene til at systemene sviktet. De er sikre på at avstemmingen lørdag gikk som den skulle og kan stå bak at stemmegivingen gikk som normalt, og at resultatet er rett. De sier også at det nye stemmesystemet har skapt større engasjement i år enn i fjor.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien