Blogg: På tide å sette strek.

Magnus Bokn og hans manager er blant aristene som mener at de stort sett har kommet veldig godt ut av MGP. Foto: Endre Fagervold / escNorge

Dette er et blogginnlegg skrevet av escNorge skribent Anders M. Tangen

Det har vært litt av en seilas under og etter MGP-finalen. Kringkastingsrådet har fått 750 klager og vil behandle saken. Leder i rådet Julie Brodtkorp sier dette viser hvor enormt folkekjært program MGP er. Det varmer mitt MGP-hjerte at lederen av rådet ser dette og sier det så tydelig.

Utover det mener jeg vi nå nærmer oss det punktet at vi rett og slett setter strek ved diskusjonen om stemme-skandalen. Jeg tror ikke vi kommer lenger.

NRK har lagt fram tallene som viste at Ulrikke vant både hos folkejuryen, i den første gullfinalen og selvsagt i gullduellen. Det var 5000 av de som var pålogget på NRKs sider som ikke fikk stemt, og det var ikke noen skjevheter blant disse. Det var ingen landsdeler, aldersgrupper, eller plattformer som var mer utsatt for trøbbel enn andre. Derfor rammet dette likt for alle.

Det kom inn totalt 700.000 stemmer tilsammen på gullduellen og sølvfinalen, det er mange nok til å kunne si at vi har et valid resultat. Det ble samlet mange stemmer på de to ganger fem minuttene den var mulig å stemme.

NRK har beklaget at teknikken sviktet, og de har sagt at de vil se på en annen backupløsning heretter.

I dag legger Dagbladet fram mailen som artister og managere fikk tidlig i Januar, om backup-løsningen, der de også ba om innspill eller spørsmål. Det var det ingen som kom med.

Så da står vi igjen med at det var én stor teknisk svikt, som ble løst helt etter boka. Og etter et regelverk som artistene hadde gått med på. Men, så står vi også igjen med at NRK, fans og artister er enige om at backupløsningen bør bli bedre neste gang.

Vi står også igjen med at Magnus Bokn og hans manager Øyvind Riibe sammen med Rein Alexander er de «voksne» i rommet som påpeker at alle, også artistene, må ta sin del av «skylda» for å ha rast mot et backupsystem de har visst om helt siden lanseringen. De burde rast da, internt, og ikke i etterkant i media. I denne reportasjen er det også et oppklarende intervju med Rein Alexander, hvor han også på vegne av artistene tar selvkritikk, men også påpeker det han mener var feil: https://www.dagbladet.no/kultur/slar-tilbake-mot-pengekrav/72150073

Det er trist at det ble som det ble. Og det er fullt forståelig at artister, fans (meg selv inklusiv) ble skuffet og sinna. Men antakelig har de fleste artistene fått eksponert seg selv bedre enn de ville gjort uten MGP.

Vi hadde en fantastisk finale, et inkluderende rørende pausenummer. De alle fleste er enige om at vi har en verdig vinner, med en fantastisk, heilnorsk, låt som også har fått veldig god mottakelse i utlandet, og allerede fronter Spotify sin hitliste «Hit Hit Hit»

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien