Alexander Rybak opptrer i ESC-finalen

Får selskap av 6 andre Eurovision-vinnere i pauseinnslaget.

Mens seerne stemmer frem sine favoritter i Eurovision-finalen 16. mai, skal 7 tidligere vinnere gå på scenen for å fremføre en låt-medley. En av dem er vår egen Alexander Rybak.

Han får selskap av Gigliola Cinquetti (Italia 1964), Lenny Kuhr (Nederland 1969), Getty Kaspers fra gruppen Teach-In (Nederland 1975), Sandra Kim (Belgia 1986) og Paul Harrington & Charlie McGettigan (Irland 1994). I tillegg skal selvfølgelig fjorårets vinner Duncan Laurence på scenen for å synge sin «Arcade» før trofeet leveres videre.

Men det stopper ikke der. Flere tidligere vinnere vil få søkelyset på seg i løpet av de tre sendingene i mai. En av programlederne, Edsilia Rombley, skal i flere innslag kjøre et knippe artister rundt i Rotterdam i taxi. De utvalgte er Ruslana (Ukraina 2004), Anne-Marie David (Luxembourg 1973), Izhar Cohen (Israel 1978) og Niamh Kavanagh (Irland 1993). De kommer til å snakke om hvordan det var å vinne Eurovision og hva konkurransen har betydd for karrieren deres i etterkant.

Samtidig er det offentliggjort at breakdanceren Redo skal åpne andre semifinale med det som beskrives som en «spektakulær opptreden». Redo ble født med en kortere høyrearm, han mangler albueleddet, og har totalt 5 fingre – 2 på høyre hånd og 3 på venstre side. Han har også en benprotese. Redo, som i tillegg jobber som motivasjonstrener, har imidlertid aldri latt de fysiske hindringene begrense livet sitt.

Flere detaljer rundt sendingene i mai vil avsløres i løpet av de kommende ukene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien