Polen: Finalister har sluppet låt til den polske nasjonale utvelgelsen

Søndag den 23. februar er det klar for finalen av den polske nasjonale utvelgelsen Szansa na Sukces 2020. Her vil Polen velge hvem som skal representere Polen i årets Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Nå når den nasjonale finalen nærmer seg har både Kasia Deren og Albert Černý sluppet låtene de skal synge i Eurovision om de vinner den polske utvelgelsen.

Sangen Kasia Deren har sluppet heter «Ufaj Mi» og er en opptempet poplåt. Verset er sunget på polsk, mens refrenget er sunget på engelsk. Kasia var finalist i den andre utgaven av The Voice Polen. Samtidig var hun vokalist for Gromee og Luka Meijers sang «Light me up» i Eurovision Song Contest 2018.

Hun kvalifiserte seg til finalen via den første semifinalen der temaet var Abba. Her sang hun Mamma Mia. Du kan lese om denne semifinalen her.

Hør Kasia Deren – Ufaj Mi her:

Den andre finalisten som har sluppet låt er Albert Černý. Han er en kjenning for oss alle da han deltok i Eurovision Song Contest i fjor i gruppa Lake Malawi med låta «Friend of a Friend». Her endte de på en respektabel 11. plass.
Albert Černý gikk videre til den polske finalen gjennom den tredje semifinalen. Her var temaet The Beatles og Albert sang låta «Please, Please Me». Til finalen skal Albert Černý synge låta «Lucy». Låta er skrevet av JOWST (Norge 2017), Cesar Sampson (Østerrike 2018) og Lasse Piirainen fra gruppa Norma John (Finland 2017).
Inspirasjonen for låta skal være Lucy Ayoub, som var en av programlederne i Eurovision 2019.

Hør Albert Černý – Lucy her:

Den tredje finalisten Alicja Szemplińska har ikke avslørt navnet på hennes låt. Uansett skal låta være skrevet av Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek and Laurell Barker. Laurell Barker er en låtskriver vi kjenner godt til. I 2019 hadde hun tre sanger som deltok i Eurovision. Dette var for Tyskland, Sveits og Storbritannia.

Så får vi se på søndag hvem som skal representere Polen i årets Eurovision. Hva synes du om sangene som har blitt sluppet?

Del:
Relaterte artikler