22. februar: Dette skjer i kveld!

Eurovision-sesongen er godt i gang, og i kveld skal 2 land finne sin representant til Eurovision Song Contest i Rotterdam. 2 land skal ha semifinaler. Her er det bare å holde tunga rett i munnen, så skal vi i EscNorge prøve å lose alle gjennom på hva som skal skje i kveld!

Ukraina:
I kveld har Ukraina sin finale av den ukrainske utvelgelsen – VidBir. Konkurransen starter klokken 1800. Her vil seks deltakere delta. Storfavorittene til finalen er Torchi og Kayat. Du kan se alle bidragene her. Hvem håper du blir Ukraina sin representant til Rotterdam?
Finalen av Vidbir kan du se her.

Sverige:
Klokken 2000 setter Sverige i gang med sin fjerde semifinale av Melodifestivalen. Denne semifinalen vil være i Malmö. 7 artister skal kjempe om to finaleplasser og to plasser til «Andra chansen». To av favorittene til denne semifinalen er Hanna Ferm og Victor Crone.
Se semifinalen av Melodifestivalens tredje semifinale her:

Slovenia:
Finalen av den slovenske nasjonale utvelgelsen EMA 2020 vil gå av stabelen i kveld. Finalen starter klokken 2000. I finalen vil 12 finalister delta. Det blir to voteringer der en jury vil i den første runden bestemme hvilke to sanger som skal gå videre til en superifinale. I superfinalen vil vinneren bli kåret av seerstemmer. Noen av favorittene til å gå av med seieren er Lina Kuduzović og Gaja Prestor. Hør klipp av låtene her.
Se finalen av EMA 2020 her:

Portugal:
I Portugal starter Festival da Canção i kveld med sin aller første semifinale. Semifinalen starter klokken 2248. Her skal 8 semifinalister delta der 4 av disse går videre til finalen som vil holdes den 7. mars. Hvilke 4 som vil gå videre avgjøres av en jury og telefonstemmer. Noen av favorittene til å gå videre er Blasted og Bárbara Tinoco.
Se den første semifinalen av Festival da Canção her:

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien