Alicja Szemplińska for Polen!

Etter en fire ukers lang leting har Polen funnet ut hvem de skal sende videre til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam!

Den som gikk seirende ut fra konkurransen var Alicja Szemplińska med låta Empire. Vinneren ble valgt med stemmer av en jury og telestemmer. Juryen og telestemmene er verdt 50% hver. Alicja Szemplińska fikk flest stemmer fra både jury og telestemmer.

Polen sin nasjonale utvelgelse Szansa na Sukces 2020 har holdt på i 4 uker, der de har hatt 3 semifinaler der en deltaker har gått videre til finalen. I kveldens finale deltok Kasia Dereń, Alicja Szemplińska og Lake Malawi.

I kveldens konkurranse skulle finalistene synge to sanger. Først en covret Eurovision-låt. Her sang Kasia Dereń låta «Satellite». Alicja Szemplińska sang låta «Euphoria», mens Lake Malawi sang vår egen «Fairytale» fra 2009.

Etter dette sang finalistene sin låt de ønsker å synge i Rotterdam om de vinner. I denne runden sang Lake Malawi låta «Lucy» først. Alicja Szemplińska fremførte deretter sin låt «Empire», mens Kasia Dereń fremførte til slutt sin låt «Ufaj mi», men på engelsk. På engelsk er sangtittelen «Trust me».

Hør Alicja Szemplińska med låta Empire her:

https://www.youtube.com/watch?v=I-oerspDngw&feature=emb_logo
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien