Da er første semifinale i Festival da Canção gjennomført!

Nå er det endelig Portugal sin tur til å starte jakten på han eller hun som skal få æren av å representere landet i Eurovision i Rotterdam godt i gang. Lørdag var det første semifinale, og dette var slik det gikk!

I dag var den første av to semifinaler som fant sted i hovedkvareret til Portugals kringkaster RTP i Lisboa. Etter en aldeles flott første semifinale ble åtte deltagere til fire, som nå kan pakke sekken og gjøre seg klar for finale.

Resultatet ble avgjort av en profesjonell jury og seerstemmer. Begge telte 50% hver. I den profesjonelle juryen satt blant annet den forrige Portugisiske vinneren av Festival de Canção, Conan Osiris som representerte Portugal i Eurovision i fjor. Han tok med låten Telemóveis uten hell, da denne ikke kvalifiserte seg til finalen. Hvem som kom videre ble annonsert i en tilfeldig rekkefølge.

Etter en intens kvalifiseringskamp er det disse som skal pakke sekken og gjøre seg klar for Elva:

Bárbara Tinoco – “Passe-Partout”

Elisa – “Medo de Sentir”

Filipe Sambado – “Gerbera amarela do Sul”

Throne + The Shine – “Movimento”

Så da er de første fire videre. Hva tenker dere? Var dette de fire riktige? Og ser du frem til den neste semifinalen? Del det gjerne med oss i escNorge på våre Facebooksider!

I fjor kom ikke Portugal til finalen, da landet ble representert av Conan Osiris og hans låt «Telemóveis» som du kan se under her:


Les mer om Portugal i Eurovision her: https://bit.ly/38PrUa8

Del:
Relaterte artikler