Sverige: Disse landene er med i den internasjonale juryen

De internasjonale jurygruppene sitter med halve makten i finalen som går av stabelen 7. mars.

SVT offentliggjorde i dag de åtte landene som er med i den internasjonale juryen i år.

1. Israel
2. Østerrike
3. Armenia
4. Australia
5. Malta
6. Island
7. Frankrike
8. Nederland

Storbritannia har vært med i juryen hele ni ganger, men i år er ikke de å finne på listen. Frankrike derimot, har stemt over de svenske bidragene hvert år siden 2010. Island er tatt inn fremfor Finland, som var med i fjor.

– Det skal være en geografisk spredning i gruppene og en variasjon i alder blant gruppemedlemmene, uttaler produsent for Melodifestivalen, Karin Gunnarsson.

Jurygruppene har hittil lyktes svært godt med sine valg. I fjor fikk John Lundvik 12 poeng av alle de internasjonale jurygruppene, og endte også i toppen blant juryen i Eurovision-finalen – rett bak Nord-Makedonia.

I Eurovision er det slik at jurygruppene må bedømme låtene ut ifra flere kriterier. Eksempelvis skal de gjøre seg opp en mening om hvor original komposisjonen er. I Melodifestivalen er det imidlertid litt enklere.

– De får bare ett spørsmål: Hvem av disse tolv bidragene tror dere kommer til å få den absolutt beste plasseringen i Eurovision Song Contest?, sier artistansvarlig for Melodifestivalen, Christer Björkman.

Juryens stemmer teller 50 prosent i den store finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien