Uku Suviste for Estland!

Foto: ERR

I kveld har Estland valgt sitt bidrag til årets Eurovision Song Contest i Rotterdam. Her gikk Uku Suviste med låta «What Love Is» av med seieren!

12 deltakere fremførte sanger i kveld. I første stemmerunde skulle tre superfinalister kåres. Dette gjennom en 50/50 jury/telestemme-ordning. I runde to ble vinneren kåret av telestemmer!

Startrekkefølgen:

 1. Inger – «Only Dream»
 2. Rasmus Rändvee – «Young»
 3. Stefan – «By My Side»
 4. Synne Valtri feat. Väliharf – «Majakad»
 5. Uudo Sepp – «I’m Sorry. I Messed Up»
 6. Uku Suviste – «What Love Is»
 7. SHIRA – «Out in Space»
 8. Anett x Fredi – «Write About Me»
 9. Jaagup Tuisk – «Beautiful Lie»
 10. Traffic – «Üks kord veel»
 11. Egert Milder – «Georgia (On My Mind)»
 12. Laura – «Break Me»

Uke Suviste, Anett x Fredri og Jaagup Tuisk gikk videre til superfinalen der Uku Suviste vant, fremfor Jaagup Tuisk på en andreplass.

Hva synes du om låta? Hør vinnerlåta her!

Uku Suviste er en kjent sanger fra Estland. Han startet karrieren sin i 2004 med å synge i talentkonkurranser. Han ble kjent gjennom å ha gitt ut et album med vinner av Estonian Idol Birgit Õigemeel i 2008. Birgit deltok i Eurovision for Estland i 2013.

I 2010 var han med i Russland sin største sangkonkurranse som heter «New Wave» der han kom på en 3. plass. Etter dette har han vært med i musikaler som «Oliver Twist», «Chicago» og «West Side Story». Han har også vært med i The Voice Russia der han kom til semifinalene.

Uku Suviste har vært med i Eesti Laul mange ganger før, der han i fjor kom på en andre plass med låta «Pretty Little Liar».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien